Yeni Ufuklar Derneği'nden, Valiliğe 'ceza' tepkisi!

2002 yılında kurulan ve eğitimle ilgili konferanslar düzenleyen, burs veren, okul yaptırıp devlete bağışlayan ve bir çok yardıma muhtaç vatandaşa da destek veren Yeni Ufuklar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğine, Kayseri Valiliğine bağlı dernekler masası tarafından verilen ceza tepkileri de beraberinde getirdi.

Yeni Ufuklar Derneği'nden, Valiliğe 'ceza' tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yapılan denetimde defter ve kayıtların düzgün tutulmadığı gerekçesi ile para cezası verildiğini belirten dernek yöneticileri, konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Konuyla ilgili “Kayseri’nin gözbebeğine komik ceza” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı ve yöneticileri bizzat Valilik’te ilgili birimler tarafından tasdiklenen defterlerinin kayıt tutulmadığından bahisle ile uygulanan para cezasının hukuki bir dayanağı olmadığı gibi Valiliğin yapmış olduğu tasdiklemeyi olmamış kabul etmenin kendi içinde abes olduğu ortadadır.  Kayseri Valiliği tarafından “örnek bir sivil toplum kuruluşu” olarak anılmalarına ve defalarca yılın sivil toplum kuruluşu ilan edilmelerine rağmen Yeni Ufuklar Derneğine uygulanan bu cezanın hukuki dayanağı olmayan bir  yaptırım kararıdır. Aynı zamanda defterlerimiz ve tüm karar defterlerimiz üye kayıt defterlerimiz, kongre evraklarımız, beyannamelerimiz, tasdiklerimiz gününde yapılmış gelir makbuzları kesilmiştir ve işlenmiştir”
Diğer yandan Derneğin Genel Başkanı Prof. Dr Nevzat Özkan, yasal yollara başvuru yaparak, ilgili cezanın iptalinin sağlanması için her türlü girişimde bulunacaklarını açıkladı.