'Yeni terminal binasıyla kapasite 8 milyona yükseldi'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan Kayseri açıklaması. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

'Yeni terminal binasıyla kapasite 8 milyona yükseldi'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı. Bakan Uraloğlu yaptığı sunumda Kayseri'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, "Kayseri Havalimanı terminal binasıyla yıllık kapasite 5,5 milyondan 8 milyon yolcuya yükseldi." dedi.

Uraloğlu, Türkiye Kart Projesi ile ulaşım, para transferi, alışveriş gibi ihtiyaçların karşılanmasını amaçladıklarına işaret ederek, "Konya'da kullanılmaya başlanan Türkiye Kart, Yozgat, Gümüşhane, Tokat, Kayseri ile İstanbul’da Marmaray ve Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metrosunda da kullanılmaya başlanacaktır." dedi.

Diğer yandan Ekim ayında Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binasının yapımının yüzde doksandokuzunun tamamlandığı ve yakın zamanda hizmete başlayacağı duyurulmuştu. Yeni terminal binasına ilişkin Havalimanının inşaatını yapan Sera Yapı'nın proje müdürü yüksek mimar Kaan Şengürkan açıklamalarda bulunmuştu. Şengürkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti, "Yüzde 99 seviyesine geldiğimiz projede şu anda geçici kabul aşamaları başlamış olup, en kısa zamanda yeni terminal binası, yeni apronuyla hizmet verecek."

'Uçak park pozisyonu 9'dan 18'e çıkacak'

Projeyle uçak park pozisyonu ve sefer sayısının artmasıyla yıllık 2,5 milyon yolcu sayısının 8 milyona çıkacağına dikkati çeken Şengürkan, sözlerini şöyle sürdürmüştü: "Yeni terminalle beraber, 20 bin metrekareden 51 bin metrekare kapalı alanı olan terminal binası, toplamda da 90 bin metrekare kapalı tesis hizmete açılacak. 3 senedir sürdürdüğümüz çalışmalarda, öngörülemeyen Ukrayna-Rusya savaşı ve yaşadığımız depremler sebebiyle teslim aşamasına şu anda gelmiş bulunmaktayız. En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak. Uçak sayımız da 9 park pozisyonundan 18 park pozisyonuna çıkacak. Yeni terminal binasında 6 yolcu köprüsü sayesinde yolcular yeni iç ve dış hatlar terminal binasına kesintisiz bir şekilde ulaşabilecek. Aynı zamanda katlı otoparktan da faydalanacak."