Yeni tat arayan herkesi büyüleyecek o lezzet

Anadolu'nun incisi olan Kayseri mutfağında, bu özel lezzet alışılmışın dışında bir şölen yaratıyor! Deneyen herkesi kendine hayran bırakan o lezzet bakın ne? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

Yeni tat arayan herkesi büyüleyecek o lezzet

Yöresel mutfağıyla gönüllere taht kuran Kayseri’nin enfes lezzetlerinden biri olan ayvalı tahinli yaprak sarma, size farklı bir tat deneyimi yaşatacak. Yöresel bir lezzet olan yaprak sarmanın bu haline bayılacaksınız. 
Tarihi zenginlikleriyle bilinen Kayseri'de sofralardan eksik olmayan bu lezzet, Talas ilçesine özgü ayvalı tahinli yaprak sarma olarak biliniyor. Geleneksel yaprak sarmalarının sınırlarını zorlayan bu yemek, damaklarınızı mest edecek. Bir kere yaptıktan sonra herkesi kendine hayran bırakacak Ayvalı tahinli yaprak sarmanın kokusu evlerinizi şenlendirecek. 
Tercihinize göre, kalem gibi ya da dolma şeklinde sarabileceğiniz ayvalı tahinli yaprak sarma, damaklarınızda şölen yaratacak. Fırından çıktıktan sonra üzerine gezdirilen tahin, klasik lezzet olan sarmaya farklı bir dokunuş katacak. 


Malzemeler:
250 gram asma yaprağı
2 adet ayva
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı tereyağ
2 adet küp şeker
1 yemek kaşığı kuru nane
Karabiber
500 gram soğan
Tuz
2 su bardağı su
1 adet dilimlenmiş limon


Yapımı:
Soğanları ince ince doğrayın ve üzerine ayvaları rendeleyin. Doğradığınız soğanları ve ayvaları derin bir kaba alın. Pirinçleri yıkayıp yaklaşık 1 saat sıcak suda bekletin. Kaba kesme şeker, tuz, karabiber, nane, 2 yemek kaşığı tereyağı ve pirinci iyice karıştırın. Asma yapraklarınızı bol suda yıkayın ve haşlayın. Yapraklarınızı tek tek açarak hazırladığınız harcı içine koyun ve rulo şeklinde sarın. Yaprakların üzerine tereyağını eritip gezdirin. Suyunu ekleyerek 200 derecede ki fırında 25 dakika pişirin. Sarmalarınız soğuyunca üzerine 1 su bardağı tahin gezdirip limon dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun…