Yeni rekor geldi... Peki haftaya hangi veriler açıklanacak?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirerek rekor puan ile haftayı kapattı. Peki gelecek hafta ekonomik takvimde hangi önemli veriler var? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Yeni rekor geldi... Peki haftaya hangi veriler açıklanacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili borsa yatırımcılarının merak ile takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışı geldi. 6.187 puan ile başladığı haftaya Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde haftanın son işlem günü cuma gününü yüzde 1.09 artışla 6.437 puanda tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışını gerçekleştirdi ve gördüğü en yüksek seviye rekorunu 6.437 puana taşıdı.

Cuma günü Borsa İstanbul'da holding endeksi yüzde 2,11 değer kazanırken bankacılık endeksi yüzde 0,95 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 6,26 ile sigorta, en çok gerileyen ise yüzde 1,01 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı oldu. Önümüzdeki günlerde şirketler 2. çeyrek finansal sonuçları açıklanmaya başlayacak.

Gelecek hafta yurt içinde açıklanacak ekonomik takvimde ise, Bütçe Dengesi (Haziran), Tüketici Güveni (Temmuz), Bir Hafta Vadeli Repo Faiz Oranı (Temmuz), Gecelik Borçlanma Faizi (Temmuz), Gecelik Faiz Oranları (Temmuz), Merkezi Hükümet Borç Stoku (Haziran) bulunuyor. 

Özellikle gelecek hafta 20.07.2023 Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararının piyasalara nasıl etki edeceği tüm yurtta olduğu gibi Kayserili yatırımcılarında merak ettiği konu olarak ön plana çıkıyor.