Yemin ettiler, işlerini dürüst yapacaklar

Yemin ettiler, işlerini dürüst yapacaklar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’de kebap, pide ve pastane alanında çalışacak kalfalara yönelik sınav yapıldı. Hünerlerini sergileyerek sınavda geçen kalfa adayları daha sonra meslek yemini etti ve ustalık belgelerini aldı.

 

 

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından önce yazılı daha sonra da uygulamalı ustalık sıvanı yapıldı. Oda tarafından bir süre önce gerçekleştirilen yazılı sınavlarda başarılı olan 48 kişi, bir restorantın mutfağında bu kez de uygulama sınavına girdi. Sınavda usta adayları faaliyet gösterecekleri alanlarda önce hünerlerini sergiledi.

Kimisi kebap yaptı kimisi ise hamur açtı. Uygulamalı sınavı da başarıyla geçenler ustalık belgelerini aldı. Belgelerini alan ustalar daha sonra odanın gelenekselleşen meslek yeminini etti. Oda Başkanı Altan Aydemir, yemin metnini okudu, çiçeği burnunda ustalarda yemini tekrar etti.

Meslek yemininde şu ifadeler yer aldı, “Kendi yemediğimi başkasına yedirmeyeceğime,  halkın sağlığını önde tutacağıma, mesleğime saygı göstereceğime, bozuk gıda satmayacağıma, gramajlara uyacağıma, şerefim, namusum ve tüm değerlerim üzerine yemin ederim”

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir de, oda tarafından 12 Aralık’ta kalfalık, 18 Aralık’ta da ustalık sınavını yaptıklarını belirterek, “Bugünde ustalık sınavı yaptık. Belge almaya hak kazanan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah onlar da mesleklerini yapıp, ekonomiye ve istihdama katkı sunacaklardır” dedi. Diğer yandan uygulama sınavı ve yemin törenine, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk de katıldı.

Haber: Cafer ZENGİN