Fatma Yıkılmaz

MEMUR İSTERİM.COM

Fatma Yıkılmaz

Nereye gidiyor bu emlak piyasası?

Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi kampanyası, sektörde bayram havası oluşturdu. Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında, düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkanı sunulacağını açıkladı.

 

Özellikle herkesin ikinci el konuta yöneldiği bu günlerde bu şartlara rağmen ev alamayan vatandaş ne olacak hiç düşündük mü?

 

Çünkü evine talep artan ev sahipleri evini satmak istiyor ve tabi içinde bulunan kiracıyıda bir önce çıkarmak. Evsiz kalan vatandaş ne yapıyor, başka bir ev bakmaya başlıyor. Bu durumda kiralama sektöründe de bir sirkülasyon yaşanıyor.

Kötü mü? Çokta iyi değil.

Masraf artıyor bir kere. Evsiz kalan kiracının stresi artıyor. Ve tabi fırsatçılıkta artıyor. Ev sahipleri evlerini ederinden fazlaya kiralanmaya çalışıyor. Nakliye parası, emlakçı parası derken kiracı madur oluyor.

Ha emlakçı demişken. Güzel sektör! Evini sen araştırıyorsun, sen buluyorsun, yerine gidip sen bakıyorsun. Sonra deniyor “emlakçı komisyonu” . Ben buldum ama, ben.

“Sahibinden.com” diye site yapmışlar. Alakası yok. Değiştirin adını “Emlakçıdan.com” yapın.

Asıl önemli konu: “Ev sahipleri siz neden bu kadar güvensizsiniz? “

Memur kiracı türküsü çağırıp duruyorsunuz. Bu ülke sadece memurlardan mı ibaret. Siz ne iş yapıyorsunuz?

Bu ülkenin esnafı, manavı, kasabı, oto yıkamacısı, işçisi, çiftçisi nerede oturacak. Sokakta mı kalsın bu millet.

Neymiş efendim memurun düzenli geliri varmışta kirayı düzenli ödermiş. Nerden biliyorsunuz. . .İnsanın borcunu ödemesi kişiliği ve ahlakı ile alakalıdır.  15 Temmuz sonrası binlerce memur, asker, polis, öğretmen işsiz kaldı. Buna ne diyeceksiniz? Hani garanti meslekti?

Yapmayın efendim. Lütfen tanımadığınız insanları yaftalamayın. Lütfen insanları sınıflandırmayın. Bu ülke hepimizin ve herkesin güzel yaşamaya hakkı var. Hani birlik oluyorduk.

Sözüm işini layığı ile yapan emlakçı kardeşlerimize yada vatanını, milletini seven ev sahiplerine değil. Onlar üstüne alınmasınlar. Onun dışında herkes alınabilir.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları