
OLAY HATTI
Cafer ZENGİN
Olay Hattı, vatandaşın sesi olmaya devam ediyor. Vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları, taleplerini, düşüncelerini Kayseri Olay aracılığıyla yetkililere duyuruyor ve çözüm bekliyor.
İşte Olay Hattı’na yansıyanlar;
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e yönelik tepki ve eleştiriler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta bazı işçiler, iaşe dağıtımında çalışanlar arasında “adaletsizlik” yapıldığını öne sürerken, bu yöndeki şikayetlerin ve isyan devam ediyor.
1-) “ADALETİN BU MU MUSTAFA ÇELİK?”
İşte Başkan Çelik’e, “Adaletin bu mu?” diye soran bir vatandaşın Olay Hattı’na gönderdiği mesaj:
Ben işçi olarak asfalta sıcakta çocuklarıma, alın teriyle ekmek parası kazanmaya çalışıyorum. Elimizden aktif 38 ulaşım kartını da aldınız. Yol parası olarak maaş bordrosuna eklediniz ve ondanda vergi kesilmekte. Bu işçiden ne istiyorsunuz, anlamadım? Her şey memur için, memura iaşe paketi verdiniz, işçiyi seçtiniz. Bu iaşe paketlerin parası nereden ödeniyor? Eğer işçi olarak hakkım varsa helal etmiyorum. Kimlerin parsıyla karşılanıyor? Bu arada kimi zengin ediyorsunuz? İaşe paketlerini kimden alıyorsunuz, hangi akrabanız veya dostunuz zengin ediliyor. Bunun faturasını yayınlamalı. Kimlerin parsıyla alınıyor? Bu iaşe paketlerinde adaletli olmak gerekiyor. Bunun hesabını ahirette sorarlar sayın Mustafa Çelik”
2-) “FIRAT ÇAKIROGLU”
Bir vatandaş ise “Fırat Çakıroğlu” başlığıyla Büyükşehir Meclisi’nde yaşanan bir sokağa isim verme tartışmasına yönelik Olay Hattı’na mesaj göndererek, tepkisini dile getirdi.
İşte vatandaşın Büyükşehir’den yapılan konuyla ilgili açıklamaya tepkisi: “Sayın Başkan bildiğim kadarıyla sizler yılladır belediye meclis üyeliği yapıyorsunuz. Bu karara siyasi diyorsunuz ama bile bile ölüme terk edilen Furkan Doğan şehit mi? Şimdi kanunlarda yasalarda tarifi var mı? Size gelince oluyor, başkasına olmuyor. Bu adil mi? Siz şehrin emini değil misiniz? Adilseniz onu da sökün. Ayrıca 80 öncesi siyasi olaylarda ölen iki kişin adını Eskişehir Bağları’nda caddelere verildi. Hafızam beni yanıltmıyorsa haftalarca bu olay, Kayseri basınında yer aldı. Hem de sizin zihniyetiniz iş başına yeni gelmişti. Bunları yok mu sayıyorsunuz?”
3-) “BELEDİYELİK ELDEN GİTTİ”
“Bir vatandaşımız da koalisyon formüllerinde adı geçen MHP’nin yetkililerine sesleniyor ve kapatılan belde belediyeler konusunu gündeme getiriyor. MHP’den bu konuda çalışma yapmasını isteyen vatandaşın talebi ise şu şekilde:
Haydi, göster gücünü MHP. Bir sözünüz vardı kapanan belediyelikleri geri vereceksiniz. Çünkü söz verdiniz, MHP hükümeti kurarsa demiştiniz, Avşarlar’ın tek belediyesiydi, Dadaloğlu tekrar belediyeliğini istiyor. Çünkü bütün hizmetler kesildi, Tomarza’nın mahallesi oldu Dadaloğlu. Tomarza Belediyesi’de hizmet vermiyor Dadaloğlu’na. AKP hükümeti Dadaloğlu’nu mahalle yapmıştır, Avşarlar’ı çekemeyen bir hükümettir. Sadık Yakut, ağırlığını koymamış, burası Avşarlar’ın tek kalesiydi dememiştir. Bu nedenle Avşarlar, bu seçimde MHP’ye yüklenmiştir. Çünkü MHP söz vermiştir, ‘tekrar belediyenizi vereceğiz’ demiştir.”