
İSYAN UYARISI..
Ahmet ZORLU
MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin ortaya attığı af önerisine büyük ortak sahip çıkmayınca ilk kez ne yapacağını bilemez bir duruma düştü.
Son Twıtter paylaşımında, “Seçime bir hafta kala cezaevlerindeki kader mahkumları bir isyan başlatırsa ne olacak?” diye sordu..
Sayın Bahçeli, insanın insana karşı işlediği suçu affetmek Allah’a ait bir vasıftır, bu bir.
Cezaevlerinde bir isyan işareti vererek mahkumları uyandırmak, ‘Suça teşviktir’ bu iki..
Benim tanıdığım Sayın Recep Tayyip Erdoğan, içlerinde Alaaddin Çakıcı’nın da olduğu mahkumların affına evet demez, bu üç.
Sizin kader kurbanı olarak lanse ettiğiniz kesime bir af çıktı diyelim, Rahşan Affında olduğu gibi, içerde ne kadar PKK’lı, ne kadar Fetöcü, ne kadar Cani ve Hain varsa onlar da Anayasa Mahkemesi’nden eşitlik ilkesi gereği aynı hakkı talep eder ve salıverilirlerse düşeceğiniz durumu hiç hesapladınız mı, bu da dört.
Bana kalırsa, siz cezaevlerinde çıkacak isyandan önce açıkladığınız aday listeleri sonrasında, partinizde kalanların çıkaracakları isyanı bir düşünün, hesaplayın.
Kayseri Listesinin birinci sırasından başlayalım isterseniz:
İsmail Özdemir.. Listede adını görünce, bu kentte yıllardır siyaset kovalayan biri olarak kim olduğuna bakmak için sosyal medya hesaplarına girdim. Ortadoğu Gazetesinde köşe yazarıymış arkadaş, mühendismiş.
E be Sayın Genel Başkan, bu kardeşimizi listeye koyarken hiç mi sormadınız partililerinize, “Kayseri’de tanınılırlığı ne kadar?” diye. İlla Ortadoğu Gazetesine yazan birini arıyorsanız, her seçimde 4. Sıraya mahkum ettiğiniz Mazhar Gündoğ vardı, Kayseri’de sağ siyaset, sol siyasetle ilgilenen herkesin tanıdığı. İlla Gazeteci olsun dediyseniz, Namıdeğer Albay Rıfat Aıkgöz vardı. Hepimizin sevdiği biri..
Baki Ersoy için söyleyebileceğim, getirildiği İl Başkanlığı görevinde başarılı olmuş biri. Zor zamanlarda partiyi derlemiş, toparlamış bir isim. Mesela birinci sırayı hak etmiş biriydi partililerin gözünde.
Size ne dediler bilmiyorum ama Kayseri’de milletvekili listesinde MHP’nin bir, taş çatlasa iki sandalyesi gözüktüğü için diğerlerine girmeyeceğim.
İki derken, İyi Parti’nin aday hatası yapması durumunda MHP iki çıkarabilir. Yoksa geleneksel kaderi 1 sandalye. Onun için bile bu seçimde AKP’nin atık oylarına ihtiyaç duyabilirsiniz.
Gelelim, MHP’den milletvekili aday adayı olup da isimleri ilk 10’da bile yer almayanlara.
Hasan Ali Kilci mesela.
Hani her grup toplantısında en önde yerini alarak seni alkışladığı için bir köşe yazısında, ‘Ağır ol batman döv’ diye yazdığımdan dolayı bana küsen.
Süleyman Korkmaz mesela.
Partinin teşkilat yükünü yıllardır omuzunda taşıyanlardan biri.
Ve daha sayamayacağım önemli MHP’liler.
Bunlar, İyi Parti’yi tercih etselerdi bu gün yönetim kurullarında, milletvekili sıralamalarında yerlerini alacak isimlerdi.
Ama hiç birine aday listesinde yer verilmedi.
Kayseri’de gideceği adresi navigasyonla bulabilecek, kentin özelinden, sıkıntılarından, sorunlarından bihaber birini getirip MHP’lilere de ‘Buyrun bunu seçin’diyorsunuz.
Bu saatten sonra, cezaevlerindeki kader kurbanlarına af isteyeceğinize, partililerinden kendiniz için af istemeniz çok daha isabetli olur sanırım.
. . . . .
Kayseri’de AKP, CHP ve İyi Parti ve SP’nin milletvekili adayları Pazartesi günü belli olacak.
En çok merak edilen CHP ve İyi Parti’den kimlerin listelerde yer alacağı.
Perşembe Günü bir grup CHP’li ile Sahabiye’de sohbet etme imkanı buldum ve kendilerine ‘Niye aday adaylarınızda bir hareket yok’ diye sordum.
İçlerinden biri çok net cevap verdi;
“Abi bulamıyoruz ki kendilerini. Partiye bile uğradıkları yok” şeklinde oldu.
Evet benim de dikkatimi çekti.
Milletvekili aday adayı olduğunu gizleyen isimler var mesela.
Çetin Arık’ın ilk seçildiği dönemde, bir MHP Milletvekiline, “Ağabey ben sağcıyım aslında” dediğini iddia eden isimler var aday adayları içinde mesela.
CHP bu anlamda çok dikkatli bir listeyle ortaya çıkmazsa, İyi Partiye yönelim daha fazla olur.
Öte yandan İyi Parti Teşkilatı gece gündüz çalışıyor.
Aday adayları ile, teşkilatları ile her yerdeler.
Bakmayın siz, medyanın yer vermediğine.
Ve son gözlemim Saadet Partisi ile ilgili.
Saadet Partisi, partilileri bile şaşırtacak bir başarı ile çıkacak 24 Haziran seçimlerinden.
Örgütün dinamizmi, çalışmaları bunu gösteriyor.
Özet; 24 Haziran’a kadar şenlikli gelişmelere gebe Kayseri ve Türkiye siyaseti..