Yazarlar Kayseri'ye hayran kaldı

Yazarlar Kayseri'ye hayran kaldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kayseri Kitap Fuarı’na katılan yazarlar Kayseri’den ve düzenlenen Kitap Fuarı’ndan övgüyle bahsettiler. Organizasyonun mükemmel olduğunu ifade eden yazarlar Kayseri’deki çalışmaların Türkiye’deki diğer şehirlerce örnek alınması gerektiğini belirttiler.
Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği 9 gün sürecek olan Kayseri Kitap Fuarı’nın ilk gününde birbirinde değerli yazarlar okurlarıyla buluştu.
Kitap Fuarı ve Kayseri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hanefi Avcı, “Kayseri çok sık geldiğim bir yer. Her sene gelirim ve bağ sohbetlerine katılırım. Benim dostlarımın olduğu bir yer Kayseri. Kitap Fuarı vesilesiyle arkadaşlarımı ve dostlarımı gördüm. İkinci memleketim diyeceğim bir yer” dedi.
İclal Aydın da, yapmış olduğu açıklamada Kayseri’deki şehirciliğe vurgu yaptı. Kayseri’nin müthiş bir şehir olduğunu ifade eden Aydın, “Çok içten söylüyorum Kayseri müthiş. Sabah bazı müzeleri gezdim. Çok güzel bir müzecilikle karşılaştım. Kitap Fuarı çok mükemmel. Kocaman bir fuar ve büyük bir katılım var. Her şeyi ile mükemmel. Fuarın birincisi böyleyse ikincisini düşünemiyorum bile. Türkiye’deki tüm Büyükşehirlere de örnek olsun inşallah” diye konuştu.
Terör uzmanı olarak da bilinen Mete Yarar da açıklamasında, “Birçok fuara gittim ama son dönemde gittiğim en iyi fuar. Hem konferansa gelenler hem ilgi çok güzel. İş doğru yapılırsa ilgi alaka da çok güzel oluyor. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yedi Güzel Adam’ın ağabeyi olan Nuri Pakdil de fuarın ilk gününde Kayseri’deydi. Organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür eden Pakdil, Kayseri’nin yetiştirdiği önemli şahsiyetler ve pek çok başka yönüyle önemli bir şehir olduğunu söyledi.
Yedi Güzel Adam’ın ikincisi Rasim Özdenören de, Kitap Fuarları’nın Türkiye’de okuma alışkanlığının iyi seviyeye geldiğinin göstergesi olduğunu belirterek, Kayseri Kitap Fuarı için emeği geçenleri tebrik etti.
Fuarın ilk gününe katılan yazarlar arasında bulunan Tarık Tufan da insanların ilgisinin çok iyi olduğunu belirterek, “Böyle organizasyonları geleneksel hale getirmeli. Önümüzdeki yıllarda da aynı güçte ve aynı güzellikte devam etmesini diliyorum” dedi.
Fuara katılan Pelin Çift ise, çok güzel bir organizasyon yapıldığını ifade ederek, “İlkler zordur; ama bana göre çok başarılı. Her şey yerli yerinde. Katılmış olmaktan çok büyük keyif aldım. Önümüzdeki yıllarda da gelmeyi isterim” diye konuştu.