Yayla çıkmazı! Husumet iki ilçede köylüleri mağdur etti! Bu sesi duyan var mı?

Pınarbaşı ilçesinde kan davası nedeniyle ortaya çıkan tablo çevredeki vatandaşlara büyük zarar verdi. Yaylaya göç etmek isteyen köylü yaşanan sorunlar nedeniyle engellerle karşılaştı. Yetkililere seslerini duyurmak isteyen ve barış çağrısı yapan köylüler, 'Mağduruz. Bu sorun çözülsün. Köylü olarak yaylamıza gitmek istiyoruz' diyor.

Yayla çıkmazı! Husumet iki ilçede köylüleri mağdur etti! Bu sesi duyan var mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Sarız ilçesine bağlı Kıskaçlı köyü ile Pınarbaşı ilçesine bağlı Solaklar köyü sakinleri arasında Solaklar Yaylası'nı kullanma sırası nedeniyle geçmişte de bir çok olay yaşanmıştı. Çıkan tartışmalar nedeniyle ölümlerin ve yaralanmaların yaşandığı yayla kavgası gelinen süreçte herkesi mağdur etti. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşlar, yetkililerden yardım istiyor. 

KÖYLÜYE YAYLAYI BOŞALTIN DENİYOR, VATANDAŞ MAĞDUR

Solaklar Köyü Muhtarı Selami Börklü, “Pınarbaşı Solaklar köyü yaylamızda 8 yıl  önce Kıskaçlı Köyü ile çıkan husumette kan davası olmuştu. Yaşanan olaylar sonrası devlet yetkililerince, 5 yıl göçülmeyecek kararı alındı. Biz Solaklar Köyü olarak bu karara saygı duyduk. 2020 yılı için köy halkıyla birlikte karar alındı.  Valilik  bu kararı barış çözümü için 1 yıl daha erteledi. Solaklar Köyü olarak bu karara saygı duyuldu. 2021 yılı için göçülecek olan yaylamız için hazırlıklar yapıldı. Yarımız gitmiş, yarımız köyden hareket etmek üzereyken durduruldu. 19 Nisan günü dilekçe verdiğimiz halde bir sonuç alamadık. Bu zamanda köylü yaylaya göç etmek üzere. Kaymakam’dan haber geliyor ve göçler durduruluyor. Yaylaya giden köylülere  jandarma tarafından boşaltmaları isteniyor. Biz köylü olarak yaylamıza göç istiyoruz. Bu konuda Valimiz başta olmak üzere milletvekillerimizden ve diğer yetkililerden gereğinin yapılmasını istiyoruz. Çünkü bu konuda vatandaş mağdur” diye konuştu.