Yaşlı ve engelliler dikkat! Ödemeler başladı!

Kayseri'de 4,8 milyar TL tutarındaki Mart ayı engelli ve yaşlı aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Yaşlı ve engelliler dikkat! Ödemeler başladı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıldığını duyurdu. Müdürlük yaptığı açıklamada; 'Kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarımızla, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hayatın her alanında yanlarındayız. Bu doğrultuda, Mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık' ifadesine yer verdi. 

Yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Bakan Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanlarındayız. Bu doğrultuda mart ayına ilişkin toplam 4,8 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri başladı!

2024 yaşlı ve engelli maaşları ise şu şekilde: 

Engelli aylığı (Yüzde 40-69 arası): 2789,81 TL
Engelli aylığı (Yüzde 70 ve üzeri): 4196, 70 TL
Engelli aylığı (18 yaş altı): 2797,81 TL