50 yaşındaki sanığa uyuşturucu ticareti suçundan 12.5 yıl hapis

50 yaşındaki sanığa uyuşturucu ticareti suçundan 12.5 yıl hapis
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde jandarma ekiplerinin çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ile yakaladığı ve bu suçtan tutuklu yargılanan 50 yaşındaki sanık 12 yıl 6 ay hapis, 25 bin TL adli para cezası verildi.
21 Şubat 2018’de İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, durumundan şüphelenilen bir araçta arama yaptı. Yapılan aramalarda Ş.D.’ye ait 50 gram kubar esrar, 1 gram kokain, 20 gram metamfetamin, 42 adet extacy hap ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, gözaltına alınan Ş.D. tutuklandı.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Ş.D.(50) ile avukatı hazır bulundu.
30 yıldır yurt dışında yaşadığını söyleyen tutuklu sanık Ş.D. “Diyeceğim bir şey yok, uyuşturucu madde kullanıcısıyım” dedi. Sanığın avukatı ise müvekkilinde bulunan hassas teraziyi kullandığı uyuşturucuları tartmak için bulundurduğunu, sanığın kalp hastası olduğu için fazla uyuşturucu kullanırsa ölüm riski dahi olacağını söyledi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Ş.D.’ye ‘uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan 12 yıl 6 ay hapis, 25 bin TL adli para cezası verdi.