Yas ilan edilecek!

Türkiye'de de 3 günlük yas ilan edilecek. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'te gündem dışı konuşmaların ardından Filistin'de yaşanan gelişmelere ilişkin söz aldı. Zengin, Türkiye'de yas ilan edileceğini duyurdu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Yas ilan edilecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Bugün gün içinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 3 günlük yas ilan edilecek" ifadelerini kullandı. AK Partili Zengin, Meclis'te yaptığı konuşmada "Yaşadığımız çok elim olaylardan sonra milli yas ilan edebiliyoruz. Bugün gün içerisinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 3 günlük bir milli yas ilan edilecek. Genel Kurul'daki bütün siyasi partilerin de bundan memnuniyet duyacağına eminim" dedi.  Zengin ayrıca, "Cumhurbaşkanlığı kararnamesini de burada paylaşırız. 3 günlük milli yasın bu konunun idraki açısından Türkiye'nin bir örneklik teşkil edeceğine de inanıyorum" diye konuştu.  
PEKİ MİLLİ YAS NE DEMEKTİR?
Ulusal yas veya millî yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği gün olarak ifade ediliyor. Bu günler, o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıldönümü nedeniyle hükümetler tarafından ilan edilir. Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas ilan edilebilir.
MİLLİ YAS İLAN EDİLDİĞİNDE NE OLUR?
Bayrakların yarıya indirilmesi ve saygı duruşu yaygın olarak gerçekleştirilen eylemlerdir. Genellikle konserler, tiyatrolar ve eğlence amacıyla bir araya gelinen organizasyonlar yas zamanlarında iptal edilir, ertelenir.
İSRAİL'E ART ARDA TEPKİ GELDİ
İsrail'in dün gece Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 500 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası ülke genelinde olduğu gibi Kayseri'de de art arda tepki geldi. Kentte vatandaşlar İsrail'i kınadı.