Yarın okul var mı, yok mu? Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi

Öğrenci ve velilerin merakla beklediği sorunun yanıtını Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verdi. Yarın okul var mı, yok mu? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Yarın okul var mı, yok mu? Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Özel bir okulda müdür olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafından öldürülmesinin ardından sendikalar şiddete karşı eylem yapacağını duyurmuştu. 

Türk Eğitim-Sen tarafından açıklama yapılarak, öğretmenlerin 10 Mayıs Cuma günü (yarın) ders yapmayacakları ve eylem yapacakları paylaşılmıştı. Kayseri’de de, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Kayseri Şube Başkanı Ömer Abacı, 2 gün işi bırakma eylemi yapacaklarını söylemişti. 

Tüm bu açıklamaların ardından milyonlarca veli ve öğrencinin aklında “10 Mayıs Cuma günü (yarın) okul var mı?” sorusu oluştu. Öğretmenler ders yapıp yapmayacaklarına dair velilere kısa mesaj gönderdi. 

Merakla beklenen ‘Okullar tatil mi?’ sorusuna ise Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini aktarırken, bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğunun altını çizdi.