YAPILAMAYAN LOJİSTİK KÖY VE TERMİNAL BİNASI…

YAPILAMAYAN LOJİSTİK KÖY   VE TERMİNAL BİNASI…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin devlet yatırımlarından yeterli miktarlarda yararlanamadığını zaman zaman dile getiriyoruz. Hiçbir konuda devletten beklediğimiz desteği alamadığımız gibi bir çok konuyuda kendi imkanlarımız ile hayata geçiriyoruz. Belediyeler borçlanarak yapıyorlar. Aslında görevleri olmamasına rağmen.

Yüksek Hızlı Tren…

Kayseri’de insanların konuşmaktan bıktığı, siyasetçilerin anlatmaktan bıkmadığı konu. Zaman zaman Veli abi (Altınkaya) gündeme getirir. Daha dün Ahmet Zorlu yazdı. Artık, Kayseri için Yüksek Hızlı Tren meselesi bitmiştir. Bundan sonra yapsalarda olur yapmasalarda.

Biz ümidimizi kestik.

Ancak; Lojistik Köy Projesi bir an önce, ivedilikle hayata geçirilmelidir. İş çevreleri baskı yapmalı, siyasetçiler konuyu gündeme getirmeli ve dahi toplumun her kesimi konuya dair açıklamalarda bulunmalıdır.

Lojistik Köy Projesi, Kayseri sanayisinin en önemli ihtiyaçlarındandır. Türkiye hangi sıkıntıları yaşıyor olursa olsun yapılması gerekmektedir. Kayseri sanayisinin  gelişmesin istiyorlarsa, ayakta kalmasını istiyorlarsa yapmalılar.

Kayseri’nin beklenen ihracaat rakamlarına ulaşması için bu proje hayati önem taşımaktadır. Hızlı trene binmesek de olur. Ama sanacinin ürettiğini dış pazarlara satması, Kayseri ekonomisine katkı sağlaması için vazgeçilmezdir.

Evet, sanayicilerimizin bir çok problemi var. Bir çoğuda çok önemli sorunlardır.

Enerji fiyatlarının yüksekliği…

Kalifiye eleman sıkıntısı…

Hammadde maliyetlerinin yüksek olması…

Bu sorunlarla bir şekilde baş eden imalat sanayisi maalesef taşımacılık konusunda büyük bedeller ödemektedir. Bu nedenle de bir çok firma ihracaata yönelmek yerine sadece iç piyasaya iş yönelik üretimler gerçekleştirmektedir.

Özellikle ihraç ürünler üreten hangi sanayiciye giderseniz gidin size yapacakları ilk şikayet lojistik maliyetlerinin yüksekliğidir. Çünkü, bir ürünü satarken Kayseri’den Mersin limanına yaptığı sevkiyat miktarı çok yüksektir. Kayseri-Mersin arası sevkiyat parasına dünyanın öbür ucuna mal gönderebiliyor. Bu nedenle Lojistik Köy Projesi bir an önce hayata geçirilmeli.

Tabi biz olması gerekeni söylerken bir taraftan da tuhaf şeyler yaşanıyor. Daha önceki gün Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Başkan Çelik açıkladı. Terminal binası taşınacakmış.

El İnsaf yahu.

Nasıl bir planlamadır?

Nasıl bir uygulamadır?

Nasıl bir öngörüsüzlüktür?

Daha 11 yıl önce yapılan ve hatta 15 milyon lira harcanarak yapılan ki, tamamına yakını kredi çekerek yapıldı, bir projeyi sonlandırıyorsunuz. Bu para kimin cebinden çıkacak? Elbette vatandaşın cebinden çıkacak. Nereye taşınacak. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nin olduğu bölgeye. Çok uzak olmayan bir bölgeye taşınacak yani. Buradan niçin kaldırılır, oraya neden taşınır anlamak güç.

Belediyecilikte geldiğimiz nokta bu…

Aklıma sayın Şükrü Karatepe’nin Küçük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşma geldi.

 Güldüm..