'Yanlış Söylüyor'

'Yanlış Söylüyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milletçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “YSK’nın tespitlerindedir ve oy oranımız yüzde 18,81’dir. Oylarını en çok artıran parti MHP olmuştur. Oy oranımızı yüzde 7,4 olarak göstermek haksızlıktır"” açıklamasının ardından Kayseri’de konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, kendi partilerinin oy oranını “yüzde 45” olarak açıklamıştı. Özhaseki’nin hesabına göre MHP’nin oy oranı ise yüzde 6,6.

 Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, seçim sonuçlarına yönelik değerlendirme yaptı ve “CHP önemli Büyükşehirleri kazanmıştır, ama MHP yerel seçimlerin ikinci partisidir” diye konuştu. Ersoy, Özhaseki’nin, “Parti olarak oyumuz yüzde 45” açıklamasını da eleştirerek, “AK Parti’nin son seçime göre yüzde 35 temsil oranı var. Eğer yüzde 45 diyorsa yanlış söylüyor” dedi. Ersoy, ayrıca MHP’nin belediye meclislerinde de temsilde önemli başarı elde ettiğini dile getirdi.

 31 Mart seçim sonuçlarının ardından Cumhur İttifakında oy bilmecesi sürüyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı “Oy oranımız yüzde 18,81’dir” açıklamasının ardından “kim ne kadar oy aldı?” hesapları gündemdeki yerini koruyor. Seçim sonrası AK Parti ve MHP cephesinde partilerin aldığı oy oranlarına yönelik farklı açıklamalar ve hesaplamalar akıllarda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir süre önce "Oylarını en çok artıran parti MHP olmuştur. 3 bin 658 belediye meclis üyesi partimizden seçildi. MHP'nin aldığı oy oranı yüzde 18.81'dir. Oy oranımızı yüzde 7,4 olarak göstermek haksızlıktır" diye konuştu.

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASININ ARDINDAN ORTAYA ÇIKAN HESAP!

Bahçeli’nin bu yöndeki açıklamasının ardından ise kamuoyunda ve sosyal medyada bazı çevreler şu hesabı yapmaya başladı: MHP’nin oy oranı yüzde 18.8 olarak açıklandı. Bu durumda Cumhur İttifakı’nın Oy oranı yüzde 51.6 olduğuna göre; 51.6 - 18.8 = 32.6 AK Parti oy oranı olmaktadır. AK Parti’nin 1 Kasım oy oranı yüzde 49.5 olduğuna göre, yüzde 32.6’ya düşmek yüzde 16.9 kan kaybıdır."

 ÖZHASEKİ: PARTİ OLARAK BİZLER YÜZDE 45 OY ALDIK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de oy tartışmaları ile ilgili olarak gündeme damgasını vuran açıklamalar yaptı. 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında  geldiği Kayseri’de parti il binası önünde basın açıklaması yapan Özhaseki,

 “Şunu da kimse unutmasın ki biz Cumhur İttifakı olarak, yüzde 52 gibi bir oy alarak haklılığımızı ispatladık. Bir başka konu, parti olarak bizler yüzde 45 oy almış, 17’nci senesinde yine açık ara birinci partiyiz.  Bu da önemli. Ancak İstanbul ve Ankara'daki sonuçlar hepimizi üzmüştür. Bundan dolayı da en çok kendi içinde öz eleştiri kültürünü geliştirip, buradan ders çıkaracak parti de biziz " ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’NİN OYU YÜZDE 35”

Özhaseki’nin, bu yöndeki açıklamaların ardından MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da seçim sonuçlarını değerlendirdi ve Özhaseki’nin yanlış düşündüğünü savundu. MHP’nin yüzde 18,81 oy aldığını söyleyen Ersoy, “ Yerel seçimlerde MHP 2’inc partidir. CHP önemli büyükşehirleri kazanmıştır, ama MHP temsil oranında yüzde 18,81’dir. AK Parti’nin yüzde 35 temsil oranı var. Sayın Özhaseki ‘yüzde 45’ diyorsa, yanlış söylüyor. İstenirse belgeleriyle açıklarız. MHP İl Genel Meclisi üyeliklerine bakıldığında ikinci partidir. 135 belediyesini 235’e çıkarmıştır ve seçimde büyük başarı elde etmiştir.

“MHP BELEDİYE MECLİSLERİNDE DE ÖNEMLİ BAŞARI ELDE ETMİŞTİR”

MHP’nin belediye meclislerinde de önemli bir başarı elde ettiğini anlatan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, “Büyükşehirler Belediyeleri bazında oranladığınız da yüzde 21’lik temsil oranıyla MHP meclislerde yer almıştır. Cumhur ittifakında da Kayseri’de yaklaşık yüzde 21 oy oranı MHP’ye ait. MHP hem Kayseri’de hem de Türkiye’de en başarılı partidir. Haber: Cafer ZENGİN