'Yandaş müteahhit kurtuldu, olan çocuklara oldu'

CHP Kayseri Milletvekili farklı gerekçelerle tamamlanamayan okul inşaatlarını gündeme getirmeye devam ediyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Yandaş müteahhit kurtuldu, olan çocuklara oldu'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Çetin Arık, eğitim sorunlarının peşini bırakmıyor. Kayseri Mithatpaşa Mahallesi’nde 24 derslikli okul inşaatını alan yandaş müteahhidi kurtarmak için iktidar tarafından okul inşaatı işinin batık bir firmaya devrine göz yumulduğunu, inşaatı alan firmanın aylardır tek bir çivi dahi çakmadığını belirten Arık, “İktidar kendi müteahhidini korumak adına bir yetki değişikliği ile batık müteahhide işi vermiş, oda parayı alıp kaçmış. İşte olan bizim çocuklarımıza oluyor… Bizim çocuklarımız 60-70 kişilik sınıflarda okuyor onların çocukları Amerikalarda…” diye konuştu. 

CHP Kayseri Milletvekili farklı gerekçelerle tamamlanamayan okul inşaatlarını gündeme getirmeye devam ediyor. Arık, bu kez de 02.08.2022 tarihinde bitirileceği belirtilen Mithatpaşa Mahallesi’ndeki 24 Derslikli İlkokul inşaatının önünde açıklamalarda bulundu. Artan maliyetler nedeniyle, kamuya iş yapan firmaların, inşaat seviyesi yüzde 15’i aşmış olan işlerini devredilmesi yönelik düzenlemenin ardından, iktidarın yandaş müteahhidi korumak adına batık bir firmaya işlerin devredilmesine göz yumduğunu ifade eden Arık,  11.05.2022 tarihinde yapılan, devir işleminin ardından inşaata tek bir çivi dahi çakılmadığını belirtti. Ortada firmanın tabelasının dahi olmadığını belirten Arık, “Sevgili hemşehrilerim, bu iktidarın çocuklarımıza verdiği kıymeti, eğitime verdiği önemi gösterme adına size birkaç gündür okul inşatlarının önünden açıklamalar yapıyorum. Osmanlı Mahallesi’nde bir ay önce teslim edilmesi gereken okulunun daha temeli atılmamış. Sarıoğlan Palas’ta okul bitmiş ama Sarıoğlan Belediyesi icralık, okulda icralık olmasının, diye açılmıyor. Burası da Mithatpaşa… Burada iktidar kendi müteahhidini korumak adına bir yetki değişikliği ile batık müteahhide işi vermiş, oda parayı alıp kaçmış. İşte olan bizim çocuklarımıza oluyor. Bizim çocuklarımız 60-70 kişilik sınıflarda ders yaparken bunların çocukları özel okullarda okuyor. Amerikalarda burslu okuyor” dedi.
'Yandaş müteahhit kurtuldu olan çocuklara oldu'
HARAMİ DÜZENİ NE ZAMAN SON BULACAK?
Kamuoyunda ‘Ballı Villa Parseli” olarak bilinen konuyu da hatırlatan Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sonra yine bunlar kendi çocuklarına, gelinlerine, damatlarına belediyenin arsasını 100 bin liradan veriyor. Onlar da ertesi gün 500 bin liraya satışa çıkartıyor. Sonra Büyükşehir Belediyesi ve ahalisi kameraların karşısına geçiyor, dinimizi istismar ederek, oy alma adına, ‘Müjde Kayserili hemşehrilerim; Millet Bahçesi’ne 700 milyon liralık cami yapıyoruz’ diyor. Ben şimdi Kayserili hemşehrilerimin vicdanına sesleniyorum: Bu vurgun düzeni, bu soygun düzeni, bu harami düzeni ne zaman son bulacak?”