Yalçın: Kırsala sahip çıkmayan kenti yönetemez

Yamaçlı Sosyal Tesisi'nin açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, kırsal bölgelere yapılan yatırımların önemine dikkat çekere, 'Kırsala sahip çıkmayan kenti yönetemez' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Yalçın: Kırsala sahip çıkmayan kenti yönetemez
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediyesi tarafından yaptırılan Yamaçlı Sosyal Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Belediyesi Meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı açılış töreninde konuşan Yamaçlı Mahalle Muhtarı Serdar Özcan, Başkan Yalçın’a mahallelerine yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti. Konuşmasında kırsala yapılan yatırımların önemine dikkat çeken Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ‘Benim bir sözüm var: Kırsala sahip çıkmayan, kenti yönetemez. Bu aşağı yukarı benim otuz yıldan beri Kayseri'de yaptığım belediyecilikte bilhassa kırsaldaki emeğimin özeti. Büyükşehir belediye kanunu çıkıp da köylerimizin adı mahalle olarak düzenlendiğinde otobüsten tutun,  eğitime kadar birçok konuyu biz büyükşehir belediyesi olarak ele aldık. Ardından da kanalizasyondu. telefonuydu, internetiydi, okuluydu derken elhamdülillah emeğimiz var. Hani tarlada izi olanın diye söylüyorsunuz ya. Bizim de çok şükür o kadar izimiz var. Ama öncelikle Allah devlete zeval vermesin. Devletimiz güçlü, devletimiz kuvvetli, devletimizin gücünü de biz buralarda devlet adına hizmet ederek sizlere göstermemiz lazım.’ dedi

Yalçın: Kırsala sahip çıkmayan kenti yönetemez

Köyde şehir konforuyla yaşamak

Şehirde yaşayanların köyde yaşamını sürdürenlere her gün teşekkür etmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, açıklamalarını şöyle sürdürdü: Ben öncelikle sizlere çok teşekkür ediyor, hem burada bulunduğunuz için, hem de hizmetlerimize sahip çıktığınız için. Allah hepimize dirlik, düzenlik, mutluluk versin. Sizler burada olduğunuz sürece bizim her gün size gelip teşekkür etmemiz lazım. Niye? Korona oldu. İki yıl koronayla mücadele ettik. Evlere kapandık. Siz de öyle. Ama biz orada ne yedik? Sizin ürünlerinizi yedik. Onun için biz şehirli olarak, şehirdekiler olarak size ne kadar hizmet etsek azdır. Onun için de 2011’de son çıkan büyükşehir belediye kanunuyla, hükümet bunu böyle düzenledi. Nasıl? Köydeki insanlar, mahalle, köy, kavram kargaşasına gerek yok. Anlattığımız, anlaşılan hepsi o. Şehirdekinin konforuyla yaşasın ama çiftçilikte ve hayvancılıkta da devam etsin. Daha güçlü olsun. Bu nedenle de gün geçtikçe aradaki yaşam makası kapanacak.”

Yalçın: Kırsala sahip çıkmayan kenti yönetemez

Siyasi rakiplere çağrı

Kırsala yaptıklarını anlatmaya gerek olmadığını, bölge halkının bu hizmetlerin içinde yaşadığını belirten Yalçın, seçim öncesinde vatandaşlarla buluşmak isteyen siyasi rakiplerine de seslenerek hizmete açtıkları sosyal tesislerde vatandaşlarla buluşabileceklerini söyledi. Yalçın, ‘Diğer partiler geliyor. Adayları geliyor. Ondan sonra mahallemizin sakinlerini konuşacak, mekan arıyorlar. Buyursunlar. Herkes konuşsun. Demokrasi herkes için geçerli. Birbirimize saygı, sevgiyle ben daha iyi yaparım der ve anlatabilir projelerini anlatır, ikna ederse takdir sizin” diye konuştu. 
Talas Kaymakamı Yaşan Dönmez de konuşmasında kırsalın önemine dikkat çekerek, kırsalda yaşamını sürdüren vatandaşların sosyal ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini belirterek, ‘Ben 3 yıldır Talas'ta görev yapıyorum. Bu üç yıllık süre içerisinde belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları gerek görmek gerek de açılışlarına katılmak için defalarca mahallelerimize, eski köylerimize diyelim, gittik tabloyu gördük. Gerçekten köylerimizde muhteşem bir tablo var. Sayın belediye başkanımıza, belediye meclisi üyelerimize, başkan yardımcılarımıza ve tüm belediye çalışanlarımıza hepimizin teşekkür borcu var. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Hem biz genel idarenin temsilcileri olarak hem de sizler adına bu hizmetin muhatapları adına gerçekten her gittiğimiz mahallede muhteşem güzel örnekler gördük’ diye konuştu.