Yakından takip ediliyor! Dolar ve Euro'da yeni zirveler

Dolar ve Euro yeni zirveler tazelediği bir haftayı geride bırakırken piyasaların gözü gelecek hafta açıklanacak mart ayı repo (politika) faiz oranında olacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Yakından takip ediliyor! Dolar ve Euro'da yeni zirveler

Ülkemizde yatırımcılar, şirketler, piyasalar ve vatandaşlar tarafından yakından takip edilen döviz kurları dolar ve euro Kayseri'de de ilgiyle takip ediliyor. Yerel seçimlere günler kala dolar ve euro da tarihi zirveler gelirken hareketlilik sürüyor. 

Serbest piyasalarda geçtiğimiz hafta dolar 32.50 TL ile euro ise 35.62 TL ile tarihi zirvelerini yenilerken, Dolar 32 TL üzerinde euro ise 35 TL'nin hemen altında 34.96 TL'den haftalık kapanış yaptı.

Yakından takip ediliyor! Dolar ve Euro'da yeni zirveler

11 Mart 2024 haftasına dolar kuru 32.01 TL civarında başladı. Dolar, serbest piyasada geçen hafta Cuma günü kapanışını 32.13 TL'den yaparken, hafta içinde en yüksek Çarşamba günü 32.50 TL'yi gördü ve en düşük ise Pazartesi günü 31.90 TL'yi kaydetti.

Öte yandan, euro serbest piyasada 11 Mart haftasına 34.80 TL seviyesinde başladı. Haftanın kapanışında ise 15 Mart Cuma günü euronun kuru 34.96 TL olarak kaydedildi. Euro, hafta içinde en yüksek 35.62 TL'yi görürken, en düşük seviye 34.77 TL oldu. Dolar ve euro geçtiğimiz hafta boyunca yataya yakın yükselişlerini ve pozitif görünümlerini korudu.

Önümüzdeki haftaki (18 - 22 Mart) ekonomik takvim yer alan 'Bir Hafta Vadeli Repo Faiz Oranı (Mar)' ve 'Gecelik Borçlanma Faizi (Mar)' verileri yakından takip edilecek.