Yahyalı'ya Talih Kuşu Kondu!

Yahyalı'ya Talih Kuşu Kondu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Olay Türk TV’nin Ramazan Sokağından yaptığı canlı yayınına katıldı. Belediye çalışmalarını anlatan Öztürk, Sabacı Holding’in, ilçeye enerji yatırımı yapacağını ifade ederek, “Belediyemize yıllık 1.4 trilyon lira gelir gelecek” dedi. Diğer yandan Öztürk, bir yarışma programında Kapuzbaşı Şelalesi’nin nerede olduğunun bilinmemesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili de konuştu ve Kültür ve Turizm Müdürlüğüne çağrı yaptı.

 

Kayseri’nin Yahyalı ilçe Belediye Başkanı Esat Öztürk, Olay Türk TV’nin Dünya Ticaret Merkezideki Ramazan Sokağından yaptığı canlı yayınına katıldı. Sansürsüz Ramazan Özel programında televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Öztürk, aynı zamanda beledi çalışmalarını ve projelerini de anlattı.

“HER 100 LİRANIN 40 LİRASI BÜYÜKŞEHİR’E GİDİYOR”

“Cumhur ittifakı Yahyalı’ya çok yakıştı. En çok oy konusunda iddiaya girdiğimiz Hacılarımız’dan gelen sucuğumuzu ve pastırmamızı aldık” diyen Öztürk, “Belediye başkanlığı mazeret üretme yeri değil. Biz mazeret değil, hizmet üretme, kaynak üretme moduna gireceğiz. Arsa üretiyor isek, bir taraftan üretip bir taraftan satacağız. Her 100 liranın 40 lirası Büyükşehir belediyemize gidiyor. Kalan  yüzde 60 ile Yahyalımıza hizmet üretiyoruz. İlk geldiğim gün arkadaşlarıma sordum, biz emlak vergisinden, ilan reklam gelirimiz ne kadar? 600-650 lira civarında gelirimiz vardı. Tecrübem ile birlikte emlakta 2.5 k milyon lira gelirimiz var. Daha 12 mahallemizin bu. İstikbalinizi düşünür iseniz bu belediye gelirlerinde bir şey yapamazsınız. Madenlerimizden ve oralardan belediye meclisimizin belirlemiş olduğu payı alıyoruz.” dedi.

SABANCI İLÇEYE YATIRIM YAPIYOR

Sabacı Holding’in, ilçeye enerji yatırımı yapacağını ifade eden Öztürk, “Hemşerimiz merhum Sakıp Sabancı’nın  Enerjisa şirketi, bizim orada şu anda tesis kurmaya başladı. Oradan belediyemize 1.4 trilyon liralık yıllık gelir oldu. Burhaniye’de, Belediyemize ait parsellediğimiz bir yerimiz var. Burhaniye Yaylası’nda 15’e yakın bir parsel çıkardık, buraları da satışa sunacağız. Yaklaşık 50-60 bin civarında olacak. Adana’dan gelecek insanlar daha fazla olacaktır. Alan, talan olmadan biran önce satışa sunup, belediyemizi de bu manada sıkıntıya sokmayacağız.

“KAPUZBAŞI İÇİN KAYSERİ’DE ANKET YAPTIRMAK LAZIM,

KÜLTÜR TURİZM MÜDÜRÜ YAHYALI’YA OFİS AÇMALI”

Bir yarışma programında Kapuzbaşı Şelalesi’nin nerede olduğunun bilinmemesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili de değerlendirme de bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, “Yahyalımız adına Kayserimiz adına üzüntü verici. Yarışmacımızın kendisi de, aradığı kimsede bilmedi. Orada 14 tane orman evlerimiz var. Bunların ihaleleri yapılacak. Kapuzbaşı şelalesi için anket yaptırmamız lazım.  Bizim Kültür ve Turizm Müdürümüzün Yahyalı’ya ofis açması gerekiyor.  İl Turizm Müdürümüze çok iş düşüyor. Tek taşla duvar olmaz” diye konuştu.  Haber: Hüseyin GÖKTAŞ