Yahyalı müftüsü görevine başladı

Yahyalı Müftüsü İbrahim İkbal'in Kahramanmaraş'a atanmasının ardından yeni Yahyalı'nın yeni müftüsü belli oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Yahyalı müftüsü görevine başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinin yeni müftüsü belli oldu. İbrahim İkbal'in, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine atanmasıyla boşalan Yahyalı Müftülüğü görevine Çelebi Gün atandı. 

Çelebi Gün kimdir?
Tokat Erbaa ilçesinde 1982 yılında doğdu. İlkokulu ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait Kur'an kursunda bir yıl kadar Kur'an ve temel dini bilgilere yönelik eğitimlerini Koçak köyünde tamamladı.
1995-2002 yılları arasında İstanbul’un Fatih ilçesinde başta hafızlık olmak üzere Arapça gramer ve diğer şer-i ilimlerden tahsil gördü. Ardından bir yıl kadar pratik Arapça öğrenimi için Şam’da kaldı. 
Ardından 2004-2005 yılları arasında askerlik görevini tamamladı. 2005-2011 yılları arasında Şam'da bulunan 'Furkan Dini İlimler Enstitüsü'nden ve Ebu'n-Nur Akademisi bünyesinde bulunan İslam'a Çağrı Fakültesinden mezun oldu. Adana Anadolu İmam-Hatip Lisesinden 
2011 yılında Eskişehir Günyüzü İlçesinde Sözleşmeli İmam-Hatip olarak göreve başladı. Birkaç ay sonrasında Balıkesir Kozderegüvem köyüne (açıktan atama) İmam-Hatip olarak atandı. 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans eğitimini tamamladı ve Manyas ilçesine Müezzin-Kayyım olarak naklen göreve devam etti. 2014 yılında 
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde YÖK tarafından Lisans diploma denklik belgesini aldı. İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde ihtisas eğitimini "İslam Fıkhında Kadının Tesettürü" isimli bitirme teziyle tamamladı. 2017 yılında Çorum Osmancık ilçesine vaiz olarak atandı. 2018 yılında Edirne Meriç İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.  Ardından Balıkesir Savaştepe İlçe Müftüsü olarak atandı. 2022 yılı itibari ile Kayseri Bünyan İlçe Müftüsü olarak görevine başlamıştı.
İyi derecede Arapça bilmektedir, evli ve üç çocuk babasıdır.