Yahyalı'da dün gece olan deprem ne anlama geliyor?

Kayseri'de gece 00:44'te meydana gelen deprem ne anlama geliyor? Konuyla ilgili olarak deprem uzmanında düşündüren paylaşım. İtibar etmeyin dedi ve vatandaşları uyardı. Detaylar Kayseri Olay Haber Merkezi tarafından hazırladığımız Kayseri Haber bülteninde...

Yahyalı'da dün gece olan deprem ne anlama geliyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de gece 00:44'te meydana gelen deprem ne anlama geliyor? Kandilli Rasathanesi Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Ulupınar merkez üssü olan depremin büyüklüğünü 3.3 olarak açıkladı. 
Yahyalı'da dün gece olan deprem ne anlama geliyor?
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) depremle ilgili büyüklük 3.1 derinlik ise 6.96 km verisi paylaştı. Diğer yandan Aladağ Fay Zonu'nda meydana gelen depremin  Yahyalı  ve çevresinin kayalık zemin olması nedeniyle vatadnaşlarca hissedilmediği de ifade ediliyor. 
Peki, bu deprem ne anlama geliyor? Vatandaşları yeniden tedirgin eden bu depremle ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Dr. Ramazan Demirtaş, vatandaşlara seslendi ve ortaya atılabilecek bazı iddialar konusunda da uyardı.
Yahyalı'da dün gece olan deprem ne anlama geliyor?
“LÜTFEN İTİBAR ETMEYİN”
Uzmanlık alanı Paleosismoloji, deprem jeolojisi olan Dr. Ramazan Demirtaş, “Bu deprem ne anlama geliyor ! Bu depremden Erciyes Yanardağı'nı patlatabilir! Bu depremden Sarız Fayını harekete geçirebilirler. Bu depremden Ecemiş Fayı üzerinde 7.5 üretebilirler. Bu tür kirli bilgiler akıtılırsa, lütfen itibar etmeyin” dedi. 
Demirtaş ayrıca sosyal medya hesabından şu paylaşımı da yaptı:  Önceden uyardık. M=3.4'lük depremi önceden bildim/bildi. Tam isabet ettirdi gibi saçmalıklara son vermek amacıyla, önceden paylaşıyoruz ki, insanımızın biraz daha deprem(ler)e farklı açıdan bakmasını sağlayalım..