Yahyalı Belediyesi Rafting Takımı Dalaman'a gitti

Yahyalı Belediyesi Rafting Takımı Dalaman'a gitti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yahyalı Belediyesi ve TÜRKUAZ Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi işbirliği ile kurulan, İç Anadolu Bölgesinin ilk Rafting Takımı,Türkiye Rafting Şampiyonası Dalaman Etabına katılmak üzere yola çıktı.
Rafting’de Türkiye’nin en önemli parkurlarından biri olan Zamantı Irmağı’na sahip olan ve Rafting Sporunun merkezi haline gelmek isteyen Yahyalı ilçesinde, belediye öncülüğünden kurulan Rafting Takımı 1,5 ay süren çalışmalarının ardından ilk sınavını 04-09 Nisan 2018 tarihleri arasında Muğla’nın Dalaman İlçesinde düzenlenecek turnuvada verecek. Turnuva öncesi Rafting sporcuları, sporcuların aileleri ve TÜRKUAZ Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi eğitmenleriyle akşam yemeğinde bir araya gelen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, bir hayal daha gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirtti. Türkiye’deki önemli Rafting parkurları arasında yer alan Zamantı Irmağı’nı popüler hale getirmek ve ilçeyi bir Rafting Merkezi haline getirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Öztürk, “İlçede rafting sporunu sevdirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda Kayseri’nin değil İç Anadolu bölgesinin ilk rafting takımını kurduk. Bizi bu konuda yüreklendiren, TÜRKUAZ Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi’ ne çok teşekkür ediyorum. İlk başlarda biraz tereddüt etmiş olsak da, bunu hayata geçirdiğimiz için mutluyuz. Bizlere güvenerek çocuklarını takımımıza gönderen anne ve babalara teşekkür ediyorum. Takımımıza verdikleri destekten dolayı, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Biz bir kurum takımıyız. Kurum olursa ciddiyet olur, kurum olursa ahlak olur, kurum olursa öz güven olur diye düşünüyorum. Sizlerden başarılı sonuçlar bekliyoruz. Ama bizim için en önemlisi oraya giderek, bizi temsil etmenizdir. Bu takımın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca buradan Süper Amatör Kümede şampiyon olan Yahyalıspor’u da tebrik ediyorum” diye konuştu.
TÜRKUAZ Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi eğitmenlerinden Deniz Temel de TÜRKUAZ hakkında sporcu ailelerine bilgiler verdi. Yaptıkları 1.5 aylık çalışmalar hakkında da aileleri bilgilendiren Temel, yarışmaya katılacak sporculara başarılar diledi.
Yemek sonrası Başkan Öztürk, sporcularla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.