Yahudilere kim toprak sattı?

Sosyal medyadan yapılan ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan bilgi kirliliği karşısında Türk Tarih Kurumu eski Başkanı, 24,25,26. Dönem Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yayımladığı belgeyi işaret ederek,'Aşağıdaki belgeyi gözden geçirin kim satmış?' diye sordu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Yahudilere kim toprak sattı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, İsrail’in insanlık dışı uygulamalarını fırsat bilen bazı çevreler dayanaksız iddialarla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef almaya başladı.

Yahudilere kim toprak sattı?

Sosyal medyada dolaşan böyle bir videoyu alıntılayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan Abdullah Kilim (Quilliam) isimli sosyal medya kullanıcına yanıt veren Halaçoğlu, konuyla ilgili belgeler paylaştı. Atatürk’ün İsrail’in gerçek kurucusu olduğunu iddia edenlere seslenen Halaçoğlu, “Bu yüksek kaliteli aklı ve fikri nereden kazandınız? Hayret ediyorum. Mustafa Kemal ne alâka? 1882’den itibaren toprak satışı başlamış ve daha Atatürk çocuk. Yahudi devleti ne zaman kurulmuş? 1947. Eeee nasıl kurucu Atatürk oluyor. Aşağıdaki belgeyi gözden geçirin kim satmış?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. 

Yahudilere kim toprak sattı?Yahudilere kim toprak sattı?