Yağmurluk ve şemsiyelerinizi hazırlayın! Kuvvetli sağanak geliyor!

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? Hava durumuna ait detayları Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayımladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Yağmurluk ve şemsiyelerinizi hazırlayın! Kuvvetli sağanak geliyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Kayseri  ve ilçelerinde hava sıcaklığı nasıl olacak?  Kavurucu sıcaklar devam edecek mi?  Vatandaşların merak ettiği bu soruların cevabını Meteoroloji açıkladı. Meteoroloji 09 Temmuz'a ilişkin hava durumu raporunu paylaştı.

Meteorolojiden alınan verilere göre bugün Kayseri'de bugün parçalı bulutlu, akşam saatlerinde yerel ve kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.  Kayseri'de en yüksek sıcaklık 31 derece, en düşük sıcaklık ise 16 derece olması bekleniyor. İlçelerde ise hava durumu genellikle parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. En düşük sıcaklık Erciyes K.M.'de 20°C, en yüksek sıcaklık ise Yeşilhisar'da 34°C olarak görülmektedir.

Bölge genelinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel ve kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgar

Rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, zamanla orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli (hamleli 30-50 km/sa) eseceği bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı:Yağışların, öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yağmurluklarınızı şemsiyelerinizi hazırlayın! Kuvvetli sağanak geliyor!Yağmurluklarınızı şemsiyelerinizi hazırlayın! Kuvvetli sağanak geliyor!