Yağmur Çoban cinayetinde flaş gelişme!

17 yaşındaki Yağmur Çoban'ı kasten öldürme suçuyla yargılanan sözleşmeli Er Fehmi D. hakkında savcılık mütalaa açıkladı.

17 yaşındaki Yağmur Çoban’ın ölümüyle ilgili yargılanan sanık sözleşmeli er Fehmi D.’nin yargılandığı dava Kayseri 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Basına ve izleyicilere kapalı olarak gerçekleştirilen duruşmaya Yağmur Çoban’ın annesi Tuba Yağmur, aile ve sanık avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları katıldı. 

Tutuklu sanık Fehmi D. de mahkeme salonunda hazır bulundu. Yargılama sonrası yaşamını yitiren genç kadının annesi mahkeme koridorlarında fenalık geçirdi. 

Yağmur Çoban cinayetinde flaş gelişme!

Savcılık mütalaa açıkladı

Sanık Fehmi D.’nin geçmiş duruşmada olduğu gibi Yağmur Çoban’ın kendisini öldürdüğü yönünde beyanlarını tekrarladığı öğrenildi. Savcılık mütalaasının açıklandığı davada tutuklu sanık Fehmi D.’nin çocuğa ve kadına yönelik kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

'Bu bir kıskançlık cinayetidir'

Yaşamını yitiren Yağmur Çoban’ın ailesinin avukatları adliye çıkışı sorularımızı yanıtladı. Sanık Fehmi D’nin Yağmur Çoban’ın kendisini öldürdüğüne dair iddialarının gerçekliği yansıtmadığını ifade eden aile avukatları, “Bu cinayet kamera kayıtları ve mesaj içeriklerinden de anlaşıldığı üzere bir kıskançlık cinayetidir. Üstelik sanık Fehmi D. hakkında reşit olmayanla cinsel ilişki gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmamız üzere açılan davada sanık 10 yıl cezaya çarptırılmıştır. Savcılığın en üst haddeden ceza istemesi bugün açısından doğru bir karardır. Biz mahkeme heyetinin de bu yönde karar vereceğini düşünüyoruz” dedi. 

Ne olmuştu?

Olay, 19 Ocak’ta Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde meydana gelmişti. Yağmur Çoban ile sözleşmeli er Fehmi D. ile konuşmak için bir araya gelmiş ve bu sırada Çoban, Fehmi D.’ye ait ruhsatsız silahla başından vurulmuştu. Genç kadın olay yerinde yaşamını yitirmişti.