Yabancı Öğrenciler Türk El Sanatları ile buluştu…

Erasmus+ projesi için şehrimize gelmiş bulunan 5 farklı ülkeden 35 katılımcı, bugün 12:30'da Hunat Hatun Medresesinde farklı el sanatlarını kendileri yapmaya çalıştılar…Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde… 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yabancı Öğrenciler Türk El Sanatları ile buluştu…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Program kapsamında katılımcılar ve Kayseri Gençlik Meclisi Dernek Başkanı Mustafa Ragıp Adıgüzel açıklamalarda bulundu: 

"Türkiye Ulusal Ajans destekli Erasmus+ projemizle 7 farklı milletten, 5 ayrı ülkeden bu ülkelerden birisi tabiki Türkiye. Burada Türk kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Türk el sanatlarını birlikte yapıyoruz. Japonya, Makedonya, Estonya, Bulgaristan, Litvanya gibi birçok ülkeden gelen genç kardeşlerimizle Hunat Hatun Medresemizde gün içerisinde 6 ayrı istasyonla; Çini, Seramik, hat, ebru sanatları. Bütün bunlarla burada müşerref oluyorlar ve ülkemizi çok sevdiklerini dile getiriyorlar. Projemizin 5. Günündeyiz bugün kültür ve sanat günümüz. Çalışmalarımız devam ediyor. Teşekkür ediyorum."

Yabancı Öğrenciler Türk El Sanatları ile buluştu…

"Burada birçok ülkeden insan var. Çok güzel aktiviteler yapılıyor. Gelen öğrencilerin memleketleri; Estonya, Kuzey Makedonya, İtalya. Burada bilezik, çini sanatı, ney aktiviteleri var. Çok güzel bir aktivite. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum." 

Yabancı Öğrenciler Türk El Sanatları ile buluştu…

"Türkiye Ulusal Ajans tarafından Avrupa Birliği, Erasmus+ kapsamında desteklenen farklı kültürlerin ortak değerlerine yolculuk projemiz kapsamında bugün 5. Gün faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. 5. Gün faaliyetlerimizde kültürler arası diyaloğun el sanatları boyutunu ele alıyoruz. Projemiz kapsamında Estonya, Bulgaristan, İtalya ve Kuzey Makedonya’dan katılımcılarımız var. Bununla birlikte geçtiğimiz aylarda yaşadığımız deprem felaketi dolayısıyla depremden etkilenen, deprem bölgesinden gelen genç katılımcılarımız da projemize dahil. Hatay ve Kahramanmaraş’tan katılımcılarımız bulunuyor. Katılımcılarımız proje boyunca kültür deneyimlerini hem öğrenecekler hem de bize aktaracaklar. Bugün Hunat Hatun Kültür Medresesinde burada yer alan 6 farklı kültürel istasyonu uygulamalı olarak deneme fırsatı buluyoruz. Kültürler arası diyaloğu gerçekleştirirken aynı zamanda, yabancı düşmanlığı hoşgörü gibi kavramların da yaygınlaştırılması için seferber olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda; Ebru, hat, çini, seramik, origami sanatı gibi etkinlikleri gerçekleştiriyor olacağız. Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtacağız hem de onların kültürünü bizler de burada gözlemlemiş olacağız. Bu kapsamda yerel yöneticiler bizleri kabul ettiler ve destek sağladılar. Hem Kayseri kültürünü yurt dışına tanıtmak hem de turizm açısından şehrimizin daha etkili olduğunu göstermek adına bu projeyi gerçekleştirmek istedik." 

Yabancı Öğrenciler Türk El Sanatları ile buluştu…Yabancı Öğrenciler Türk El Sanatları ile buluştu…