Vicdanları inciten o olay Bakan'a soruldu!

Kayseri'de 15 askerin şehit, 54 askerin gazi olduğu 17 Aralık 2016'da düzenlenen hain terör saldırısında Gazi olan isimlerden Ferdi Çatal'a ödenen 58 bin TL tazminatın 35 bin TL'sinin 'kamu zararı' denilerek, geri istenmesinin ardından dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Konu Meclis gündemine taşındı ve Bakan'a soruldu ve aynı zamanda sığınmacılara ödenen 50 milyar dolar hatırlatıldı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Vicdanları inciten o olay Bakan'a soruldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 17 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain terör saldırısında  Gazi olan isimlerden Ferdi Çatal, tepkisiyle Mart ayı başında gündeme damgasını vurmuştu. Gazi Çatal, 'Milli Savunma Bakanlığı'ndan aldığım 58 bin TL tazminatın 35 bin TL'si kamu zararı olarak belirtilerek geri isteniyor' açıklaması yapmıştı. Bu durum tepkileri de beraberinde getirmişti. 

Kamu zararı' denilerek geri istenmişti

Kayseri Komando Tugay Komutanlığında görevliyken 17 Aralık 2016 yılında hain terör saldırısı sonrasında bacağını kaybeden Ferdi Çatal’a, 58 bin TL tazminat ödenmişti. 2024 yılında bu paranın 35 bin TL'si ‘kamu zararı’ denilerek, Gazi’den geri iade edilmesi istendi. 
2021 yılında Devlet Övünç ve Şeref Madalyası da verilen Gazi Çatal açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: 2016 yılında Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı emrinde vatani görevimi yapmaktayken, bombalı saldırı sonucu sağ bacağımı kaybettim. 3. Derece (3713) terörle mücadele gazisi oldum. Milli Savunma Bakanlığı’ndan aldığım 58 bin TL tazminatın 35 bin TL’si kamu zararı olarak belirtilerek geri isteniyor. Söyleyeceklerim bu kadar’

Bakan’a sordu

Kamuoyunda farklı tepkileri beraberinde getiren olay Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Gazi’nin yaşadığı durumu Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e sordu.

Gazi'nin isyanı ile gündeme gelmişti! Vicdanları inciten o olay Bakan'a soruldu!

Bu yaşananlar, vicdanları incitmiştir

Bakan Yaşar Güler tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Milletvekili Halıcı, ‘Gazilerimiz, Türkiye'nin güvenliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canını ortaya koyan kahramanlarımızdır. Gazilik; ülke tarihimiz ve kültürümüzde çok önemli bir yer tutmakta ve gazilerimiz çok değerli bir makama sahip olarak akıl ve kalplerimizde yaşamaktadır. Ancak buna rağmen; Kayseri'de 2016 yılında vatani görevini yaparken bombalı saldırı sonucu 19 yaşında bacağını kaybeden ve 'Devlet Övünç Madalyası' verilen Gazi Ferdi Çatal'a 2019'da 58 bin lira tazminat ödemiştir. Aradan 5 yıl geçtikten sonra ‘Fazla ödeme yapmışız’ denilerek bu paranın 35 bin lirası geri istenmiştir. Bu yaşananlar, vicdanları incittiği gibi ülkemiz için çalışan emniyet güçleri, kolluk kuvvetleri ve Mehmetçiğimiz üzerinde de olumsuz etki yaratmaktadır’ dedi.

Gazi'nin isyanı ile gündeme gelmişti! Vicdanları inciten o olay Bakan'a soruldu!

Ödenen para hangi akılla ve vicdanla geri istenmiştir?

Milletvekili Halıcı, Bakan’dan konuyla ilgili şu sorularına yanıt istedi: Bedenini bu ülke için siper eden ve bacağını bu uğurda kaybeden Ferdi Çatal'a ödenen tazminat neden geri istenmiştir? Gazimize ne verilse az kalacakken; aksine bir de kendisine ödenen para hangi akılla ve vicdanla geri istenmiştir? Bu büyük skandalın sonlandırılması ve gazimizin yaşadığı mağduriyetin son bulması için hızlı bir şekilde ne zaman adım atacaksınız? 

Gazi'nin isyanı ile gündeme gelmişti! Vicdanları inciten o olay Bakan'a soruldu!

Sığınmacılar için 50 milyar dolardan fazla para harcamakla övünülürken, geri istenen para hangi vicdana sığıyor?

Sığınmacılar için 50 milyar dolardan fazla para harcamakla övünülürken; ülke için bacağını kaybeden gaziye tazminat olarak ödenen 35 bin lirayı geri istemeyi vicdanınıza sığdırabiliyor musunuz? Ülkemizde şu anda kaç gazimiz bulunmaktadır? Gazilerimizin kaçı, sırasıyla belirtilmek üzere hangi terör örgütü veya görev esnasında yaralanmış ve gazi olmuştur? Bu gazilerimize ödenen tazminatın veya bir kısmının geri istenmesi hadisesi yaşanmış mıdır? Varsa bunlar hangi gazilerimizdir ve onlardan ne istenmiştir? Terör örgütleriyle çatışırken veya görev esnasında yaralanan, bedensel ve psikolojik zarar gören ancak gazi sayılmayan kaç kişi bulunmaktadır?