'Vicdanınız sızlıyor mu?' Cevap: "Mahkeme yanlış karar vermiş olabilir"

'Vicdanınız sızlıyor mu?' Cevap: &quotMahkeme yanlış karar vermiş olabilir"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası Kasım ayı Meclis toplantısına, yönetim tarafından üyelikleri düşürülen ancak geçtiğimiz günlerde hukuk yoluyla haklarını arayan ve davayı kazanan meclis üyelerinin tepkisi damgasını vurdu. Üyelikleri düşürülmek istenen Meclis üyeleri; Murat Gencer, Ömer Bakan, Ali Doğan, Ali Afşar, ve Yılmaz Altıok, mahkemenin verdiği kararın ardından yeniden oda Meclis toplantısına katıldılar.

 Meclis’te bu konuda tepki gösteren Murat Gencer, Oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ı eleştirerek, “Yetkin olmadığı halde bizim üyeliklerimizi düşürmek istediniz ama mahkeme kararı size gerekli cevabı verdi. Vicdanınız sızlıyor mu? Ve aynı zamanda eski Meclis Başkanı Mehmet Filiz, FETÖ’den içeri alındığında siz istifasını istediniz. Peki, siz neden istifa etmediniz. Bu konuda da vicdanınız sızlamıyor mu?” ifadelerini kullandı.

 “BEKLENTİMİZ EKONOMİ ÜZERİNDEKİ BASKI OLUŞTURAN ETKENLERİN VARLIĞININ KISA SÜRMESİDİR”

Meclis’te konuşan Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kendisinin de gözaltına alındığı, bir süre tutulduktan sonra mahkemenin adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı FETÖ operasyonları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Hiçyılmaz, “Suçu olanların hak ettiği cezaya çarptırılması ve ülkemizin gerçek gündemine dönmesi iş dünyası olarak beklentimizdir. Ülkemizin kalkınması için hedef koyduğumuz 2023 rakamlarına iş dünyası olarak elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. İş dünyası olarak beklentimiz ekonomi üzerindeki baskı oluşturan etkenlerin varlığının kısa sürmesidir. Ekonomiyi  etki altına alan unsurların bertaraf edilmesi yolunda hükümetin adımlar atmasını takip ediyoruz. Bu kapsamda KOBİ’lere yönelik düşük faiz can suyu olmuştur.” dedi.

“MAHKEME YANLIŞ KARAR VERMİŞ OLABİLİR”

Üyelikleri düşürülmek istenen ancak mahkeme kararı ile meclise geri dönen üyelerin kendisine ve yönetimine yönelik eleştirilerine de yanıt veren Hiçyılmaz, “Mahkeme yanlış karar vermiş olabilir. Mahkeme kararları da eleştirilebilir. Diğer konuda bize iftira atıldı ve çıktık. Sürekli bu konunun gündeme gelmesini istemiyorum.” yönünde yanıt vermesi dikkat çekti.

Haber: Cafer ZENGİN