Veteriner başkandan sağlıkta şiddet vurgusu

Son günlerde artan sağlıkta şiddet olaylarına CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Mikayil Sert'te açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Veteriner başkandan sağlıkta şiddet vurgusu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocaeli’de aile sağlık merkezinde  3 sağlık çalışanı hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğramış, yaşanan olaylar sonrası Kayseri'de dün sağlık çalışanları da bir gün iş bırakmıştı. Artan sağlık şiddeti olaylarına istinaden CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Mikayil Sert'te bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Son günlerde ülkemizde kamusal alanda artan şiddet olaylarının sebeplerini göz önünde bulundurduğumuzda ülkemizde özellikle ekonomik sorunlardan kaynaklandığını düşündüğümüz şiddet olayları göz ardı edilemez hale gelmiştir. Özellikle sağlık sektöründe yaşanan şiddet olayları gün geçtikçe artmaktadır. Veteriner hekim olarak içinde bulunduğum camiada da bu şiddetin her geçen arttığına şahit oluyoruz.

Veteriner başkandan sağlıkta şiddet vurgusu

Yine benzer bir vaka Samsun 19 Mayıs Üniversitesi hayvan hastanesinde görevli bir meslektaşlarımızın başına gelmiştir. Meslektaşlarımızın güvenlikleri konusunda beşeri sağlık alanında olduğu gibi koruyucu yasal düzenlemelerin acil bir şekil düzenlenmesini istiyoruz. Bu vakayı da şiddetle kınıyoruz.