Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı açılacak mı?

Seçime günler kala Kayseri milletvekili adayları da ekranlarımızda yerini almaya devam ediyor. Bu kapsamda 'Yüz Yüze Seçim Özel' programımızın konuğu Ak Parti Kayseri 3. Sıra Milletvekili Şaban Çopuroğlu Olay Türk TV ye özel açıklamalarda bulundu.

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı açılacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı açılacak mı? 
Mağdur insanlar var… 
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Ankara’ya taşındı. Bu konuyla alakalı bakan yardımcımızla da görüştük, Nurettin Nebati bakanımız gelince de görüştük. 29’dan 9’a düşürdüler. Önce Konya hatta Konya’ya bağlanmak bizim ağırımıza gitmişti, yani Konya bizim dengimizde olan bir şehir neden Kayseri Konya’ya bağlanıyor sonra Ankara’ya bağlandı. Şimdi bundan sonraki süreçte zaten karşımıza çıkacak manzara şu elektronik, yani yapay zeka ile bu iş yapılacak.

Yani Ankara’ya gidilip veya Konya’ya gidilip gelmesini gerektirmeyen de birçok şey olacak yapay zekayla olacak bu işler. Şu anda ben bakan beyin bizzat söylediğini söylüyorum bizi seyreden mutlaka mali müşavirler vardır. Onlar konuyu biliyordur da yeniden bir tekrar olsun hazine ve maliye bakanlığımız mali müşavirlerin kullandığı sistemi tamamen yeniliyor. Bekliyorlar da zaman zaman tıkanma oluyor hattan düşüyorlar bir müddet beyanname veremiyorlar, hatta mali müşavirlerinizden duymuşsunuzdur, beyanname verme süreleri erteleniyor. Geçen ay ayın beşine ertelenmişti işte bu ayın başına ertelendi nisan ayı içerisinde.

Bu tür sıkıntılar yaşanmasın diye yeni bir yazılım yapılıyor. Yazılımın geri planında yapay zeka var yapay zeka işte kriterler geliştirecek, sektörler geliştirecek, karlılık, vergi oranları hesaplayacak ona göre nokta atışı yapacaklar. Dolayısıyla birçok iş teknolojik olarak halledilecek. Dolayısıyla sırf Kayseri’de kapanmadı. 29 ilden 9 ile düştü muhtemelen daha da azaltacaklar, şöyle bir Türkiye düşünün 85 milyon insan var Kayseri’de 30 bine yakın esnaf var 30 bine yakın insanın tek tek manuel olarak takip edilmesi mümkün değil önümüzdeki süreçte bu yapay zekalar belki 9 olan vergi denetim merkezlerinin sayısı belki de 3'e 5'e de düşebilir.