VENEZÜELLA'DAN SIFIR GÜMRÜKLE PEYNİR ALIMI ORTAYA ÇIKTI! İYİ PARTİLİ VEKİL İSYAN ETTİ: ÇİFTÇİYİ, ESNAFI BİTİRDİLER…

 VENEZÜELLA'DAN SIFIR GÜMRÜKLE PEYNİR ALIMI ORTAYA ÇIKTI! İYİ PARTİLİ VEKİL İSYAN ETTİ: ÇİFTÇİYİ, ESNAFI BİTİRDİLER…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de,  son yıllarda iktidarın yanlış politikaları yüzünden birçok tarım ürünü ve gıdanın ithal edildiğini belirten İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu duruma tepki gösterdi. En son Venezuela’dan sıfır gümrükle içinde peynirin de olduğu binlerce ton tarım ve gıda ürününün ithal edilmesi için karar alındığını belirten Ataş, “Lafla peynir gemisi yürümüyor” diyerek, AK Parti iktidarını eleştirdi. Ataş, Tarımı, çiftçiyi, esnafı bitirdiler. Türkiye'yi ithal tarım ürünlerine muhtaç ettiler. Doğalgaz bulduk diye sevinirken, ithalata bağımlı bir ülke olma yolunda adımlar atıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin toplam peynir üretimi 2019 verileriyle 671 bin 497 ton iken, 21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararla Venezuela'dan 1500 ton peynir ithalatı yapacak. Alınan karara göre bu ülkeden “500 ton taze peynir, 500 ton eritme peynir, 500 ton diğer peynir, bin ton pirinç, 2 bin ton yulaf, 400 ton yerfıstığı, bin ton rep veya kolza tohumları, 5 bin ton ayçiçeği tohumu, 2 bin ton hint yağı tohumu, 2 bin ton susam tohumu, 2 bin ton aspir, 200 ton yağlı tohum, 1500 ton çikolata ve kakao içeren diğer gıda müstahzarları” ithal edilebilecek. Anlaşmaya göre bu ürünlerin Venezuela’dan ithalinde, gümrük vergisi, varsa toplu konut fonu sıfır olarak uygulanacak.

“TÜRKİYE'Yİ İTHAL TARIM ÜRÜNLERİNE MUHTAÇ ETTİLER”

Bu yöndeki ithalata karşı duran çevreler, “Türkiye, kamucu tarım politikalarına geriş dönmeli” derken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da bu duruma sert tepki gösterdi. Tarım politikalarında yerli ve milli olma, bunun yanında yerli üreticinin desteklenmesi yönünde çağrı yapan Ataş, şu ifadeleri kullandı, “Tarımı, çiftçiyi, esnafı bitirdiler. Türkiye'yi ithal tarım ürünlerine muhtaç ettiler! Doğalgaz bulduk diye sevinirken, ithalata bağımlı bir ülke olma yolunda adımlar atıyoruz. Lafla peynir gemisi yürümüyor.”