Vekiller ne zaman ant içecek?

Aralarında Kayseri Milletvekillerinin de yer aldığı vekiller hangi metne göre yemin edecek?

Vekiller ne zaman ant içecek?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milletvekilleri mazbatalarını aldı. Gözler 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine çevrildi. Seçim bittikten sonra da gözler bu kez Meclis’e çevrilecek. Çünkü Milletvekilleri yemin edecek. Aralarında Kayseri Milletvekillerinin de yer aldığı vekiller hangi metne göre yemin edecek?
Vekiller ne zaman ant içecek?Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni yasama dönemi takvimi, 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimine dair kesin sonuçların ilanından itibaren başlayacak.  Milletvekilleri Meclis’te okuyacakları ve ant içecekleri şu yemine göre görevlerine başlayacak? 
VEKİLLERİN YEMİN METNİ...
Vekiller Meclis’te şu şekilde ant içecek?
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."
TECRÜBELİ OLANLARDA VAR! İLK DEFA BU HEYECANI YAŞACAK OLANLARDA…
Diğer yandan Meclis’te bu yemini daha önce eden isimlerde var, aynı zamanda ilk defa yemin edeceklerde. Kayseri Milletvekilleri arasında yer alan, aynı zamanda Bakanlık yapan AK Parti Milletvekili Hulusi Akar, MHP Milletvekilleri İsmail Özdemir ve Baki Ersoy’un yanı sıra İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş bu konuda tecrübeli olan isimler. 
Diğer yandan AK Parti’den Kayseri Milletvekili seçilen; Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahit Cıngı ve Bayar Özsoy, CHP’den Milletvekili seçilen Aşkın genç, Mahmut Arıkan  yenin heyecanını ilk kez yaşayacak olan isimler arasında yer alıyor.
Vekiller ne zaman ant içecek?