Vekiller cevapladı! Başka partilere oy mu yazıldı?

Resmi olmayan sonuçlara göre CHP Kayseri Milletvekili seçilen Aşkın Genç ile Mahmut Arıkan, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin itirazlarda bulunduklarını da söylediler. Arıkan, Kayserililere mesajlarda verdi. Detaylar ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimiz.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vekiller cevapladı! Başka partilere oy mu yazıldı?

28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi ile Gelecek Partisi Kayseri’den ortak liste çıkardı. Resmi olmayan oy sonuçlarına göre ise bu listenin ilk iki adayı meclise girdi. Konuya ilişkin bir basın açıklaması düzenleyen CHP Kayseri Milletvekilleri Aşkın Genç ile Mahmur Arıkan, önemli açıklamalarda bulundu. 

'GEREKLİ İTİRAZLAR YAPILDI'
Açıklamaların sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan milletvekilleri ıslak imzalı tutanakla sandık sonuçlarının farklı olduğu sandıktan dolayı itirazda bulundular. Konuyu değerlendiren Milletvekili Genç, “İtirazlarımız yapıldı ilgili kurullarımız tarafından. İl seçim kurullarında değerlendiriliyor. Bazıları sonuçlandı bazılarının sonuçlanmasını bekliyoruz. Gerekli itirazların tamamı yapıldı.” ifadelerini kullandı. 

'BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE DAHA DİKKATLİ OLACAĞIZ'
Başka partilere oy yazılmış mı? sorusuna da yanıt veren vekillerden Genç, “Görünen şeyler var ama net bilgiler gelmeden açıklamayalım.” Derken Arıkan daha detaylı konuştu. Arıkan, “Dün Ankara’daydım Genel Merkezlerde görüşmeler yaptık. Net veriler var Kayseri dışında özellikle doğu illerimizde seçmen sayılarının başka partilere yazılmasıyla alakalı belgeli, delilli, videolu net hadiseler var doğu illerimizden bahsediyorum. Mesela Şanlıurfa ilimizden örnek verecek olursak özellikle genç öğretmen kardeşlerimize ulaşıldı ve bu seçim görev yapmamaları ile alakalı usulünce telkinlerde bulunuldu. Bu tarz bilgiler var. Net bilgiler bunlar. Bunları ben sosyal medya ki kirli bilgi akışı ile alakalı söylemiyorum. Net verilerden bahsediyorum. Elazığ’da torbaların seçim kuruluna geldikten sonra farklı partilere yazılması ile alakalı net veriler var elimizde. Bunlara üzülüyoruz. Bundan sonraki süreçte daha dikkatli olacağız ve 28 Mayıs’ta daha adil bir seçimin olması için bir gayret içerisinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ'
Sinan Oğan’ın seçmeni ile de yakından ilgilendiklerini söyleyen Arıkan, “Biz bu süreçte Oğan’ın seçmeni ile de yakın bir diyalogda Zafer Partisi ile yakın bir diyalogda olacağız.  O seçmenleri ikna etmekle alakalı Kayseri olarak da üzerimize düşeni yapacağız.” diye konuştu.