Vekilden 1.2 Milyar Avro açıklaması!

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı'dan Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı açıklaması. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Vekilden 1.2 Milyar Avro açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı'dan Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı açıklaması. Geçtiğimiz günlerde Uluslararası ihracat kredi kuruluşları, Birleşik Krallık İhracat Kredi Kuruluşu (UKEF) öncülüğünde Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı için 1.2 milyar avro finansman sağlayacağı haberleri gündeme bomba gibi düşmüş Kayseri ve Yerköy arasında hayata geçirilecek yeni yüksek hızlı elektrikli demir yolu hattının kredi sözleşmesi için İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğunda imza töreni düzenlenmişti.

Vekil Cıngı konuya ilişkin X hesabı üzerinden bir açıklama yaparak 'İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğunda da bazan güzel şeyler olabiliyor' dedi.

Cıngı, "Hemşehrilerimizin en çok beklediği yatırımlardan birisi olan Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren’in Yerköy’den sonraki kısmı için yaklaşık 2 yıldır çalışmalar devam ediyor. Birkaç yıl içerisinde Kayseri’den binip 2 saat sonra Ankara’da olacağız.

Çok öncesinden imzalanmış ve kullanılmakta olan 1,2 Milyar Euro’luk kredi için dün İngiltere Başkonsolosluğunda Büyükelçi Jill Moris ve Başkonsolos Kenan Poleo ile Ulaştırma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı üst yoneticilerinin de katıldığı bir merasim düzenlenmesi, aslında İngiltere’nin organizasyonunda Avusturya, İtalya ve Polonya ihracat kredi kuruluşları gibi kreditörlerin ülkemizle işbirliğine verdiği önemi gösteriyor. İçimizdeki kendini bilmez şaşkınlar ne derse desin biz çok büyük ve güçlü bir ülkeyiz." dedi.

Vekilden 1.2 Milyar Avro açıklaması!