Vekil Çopuroğlu, 15 Mayıs'ta Kayseri'ye gelecek o sanatçıyı kınadı
AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, 15 Mayıs'ta Kayseri'de sahne alması planlanan o sanatçıya tepki gösterdi.
Sanatçı Mustafa Keser’in 15 Mayıs'ta Kayseri Kadir Has Kültür Sanat Merkezi'nde vereceği konser öncesi gündem oldu. Mustafa Keser’in bir konser sırasında anlattığı fıkra, hem sosyal medyada hem de siyasi çevrelerde geniş yankı uyandırdı. Sanatçının Kayserililer ve Yahudiler üzerinden “hesap kitap yapma” temalı sözleri kısa sürede viral oldu.
‘Hesap kitap’ göndermesi dikkat çekti
Konserde anlatılan fıkrada Keser’in; "Yok o Kayseri fıkrası değilmiş, Yahudi fıkrasıymış. Ulan Yahudi ile Kayseri'nin farkı mı var oğlum? Hayır yani yanlış anlaşılmasın. Yahudi de hesap kitap, değil mi? O manada. Kayserili de hesap kitap. Bak şimdi Kayserili hesaba bak. Kayseri'de bir gayrimüslim kardeşimiz İslam'a geçmeye karar vermiş. İslam'ın şartlarını araştırıyor oradan buradan. Neyse 3-5 yere sormuş, en son bir dükkana giriyor. Dedi kardeş merhaba.
Ya diyor ben İslam'ı Bu İslam'ın şartı kaçtır? Bana bir söyler misin? Şimdi Kayserili'nin kafada hesap ya. Düşünüyor, düşünüyor. "Kardeş" dedi, "8." "Kardeş" dedi, "Bir yanlışlık olmasın. Kaç yerden sordum, 5 dediler." "O bize gelişi." dedi. Kayseri koyacak mı üstüne?" sözleri yer alıyor.
Şaban Çopuroğlu’ndan sert tepki
AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu da konuya ilişkin açıklama yaptı. Vekil Çopuroğlu, Kayseri ve Kayserilileri hedef alan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Dinimizle alay etmek de, Kayseri’ye ve Kayserililere laf söylemek de kimsenin haddi değildir. Bu hadsiz ve seviyesiz ifadeleri esefle kınıyorum.”

