Vekil Cıngı, gençlere önemli tavsiyelerini video ile anlattı! Bakın neler söyledi

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, 'Bir idealiniz ve mesleki hedefiniz yoksa sırf üniversite okumak için yıllarınızı heba etmeyin. Meslek liselerine gidip bir konuda uzmanlaşın' dedi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vekil Cıngı, gençlere önemli tavsiyelerini video ile anlattı! Bakın neler söyledi

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, gençlere gelecekteki eğitim hayatları için önemli tavsiyelerde bulundu. Milletvekili Cıngı, gençlerin 4 yıl gibi uzun bir süreyi maddi açıdan kaybetmemeleri gerektiğini ve gereksiz bir bölüm okuyarak mezun olduktan sonra işsiz kalmamaları için uyarılarda bulundu. 

Vekil Cıngı, gençlere önemli tavsiyelerini video ile anlattı! Bakın neler söyledi

Gençlere sadece üniversite eğitimi almak için yıllarını harcamamalarını gerektiğini belirten meslek liselerine giderek bir alanda uzmanlaşmalarını tavsiye eden Cıngı, mesleki becerilerini geliştirmek için Açık Öğretim Fakültesi'ne devam etmelerini önerdi.

Gereksiz bir bölüm okuyarak üniversite eğitiminde 4 yılın uzun bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Cıngı, bu süre içinde bir mesleği öğrenip usta olabileceklerini dile getirdi. Ayrıca, çalışmaya başladıklarında enflasyon, zam oranları ve yıllık maaş artışları göz önüne alındığında asgari ücret üzerinden önemli bir gelir elde edebileceklerini belirtti.

Vekil Cıngı, gençlere önemli tavsiyelerini video ile anlattı! Bakın neler söyledi

Cıngı, 'Asgari ücretle iş bulmak için kapılarda beklemeyin'

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  "Gençler videoyu seyredin sanatkâr olun, meslek edinin. Gelecek sizin. Ama bir idealiniz ve mesleki hedefiniz yoksa sırf üniversite okumak için yıllarınızı heba etmeyin. Meslek liselerine gidip bir konuda uzmanlaşın. Mesleğinizi icra ederken kültürel gelişiminizi sağlamak için Açık Öğretim Fakültesi okuyun. Hem 4 yıl gibi uzun bir süre maddi kayıptan mahrum olmayın hem de gereksiz bir bölüm okuyup mezuniyet sonrası mesleksiz bir insan olarak asgari ücretle iş bulmak için kapılarda beklemeyin. 

Cıngı, '4 yıl kısa bir zaman dilimi değil'

Öyleki, 4 yılda bir insan bir mesleği iyi bir şekilde öğrenir ve usta olabilir. Ayrıca bu seneden itibaren çalışmaya başlasanız ortalama bir tahminle, düşecek enflasyon/zam oranları ve yılda bir sefer maaş artışı ile asgari ücret üzerinden en az 2 milyon TL net gelir elde edeceğinizi biliyor musunuz? Bir de SGK pirim ve emeklilik avantajlarını vs hesap ederseniz yanlış bir tahsil politikası ile neler kaybettiğininizi daha iyi anlarsınız. Aynı zamanda 4 yıl boyunca yapacak olduğunuz masrafı düşünün. Bir de yapacağınız yanlış bir üniversite eğitiminin devlete/kamuya olacak maliyetini düşünün. İlave olarak yapılacak bir hatanın ailenize ve kendinize vereceği maddi/manevi yükü dikkate almalısınız. Hele mesleksiz bir ferd olarak sürekli çekeceğiniz iş bulma stresi… Onun için iyice düşünün, araştırın, insanlarla konuşun. Sosyal medyada seyrettiğiniz ‘kısa yoldan dolar milyoneri olun’ gibi safsatalara sakın inanmayın. Bunlar sadece birer tuzaktır. Emek ve zahmet olmadan refahın elde edilmeyeceğini bilin. Masa başı iş diye direnmeyin. Değerli ebeveynler, siz de çocuklarınızı doğru mesleğe ve eğitime yonlendirmek gibi bir mesuliyetiniz olduğunu lütfen unutmayın. Ülkemizin, sanayimizin ve üreticilerimizin size ihtiyacı var."