Vekil Ataş, endişe verici tabloyu gündeme taşıdı!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 'AKP iktidarının tarım ve hayvancılıktaki yanlış ve yetersiz politikaları yüzünden çiftçi toprağını terk etmekte, süt üreticisi ineklerini kestirmekte, besi hayvancılığı yapanlar ise sektörden uzaklaşmaktadır' dedi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vekil Ataş, endişe verici tabloyu gündeme taşıdı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, "AKP iktidarının tarım ve hayvancılıktaki yanlış ve yetersiz politikaları yüzünden çiftçi toprağını terk etmekte, süt üreticisi ineklerini kestirmekte, besi hayvancılığı yapanlar ise sektörden uzaklaşmaktadır” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan ve yaşanan sorunlara çözüm için mücadele veren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, son yıllarda kırmızı et üretimindeki azalışın endişe verici bir hâl aldığını söyledi.

'İktidar et ithalatı yapmak yerine, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı desteklemelidir'

Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "2022 yılında kırmızı et üretimi 2 milyon 191 bin ton iken Tarım Bakanlığı 2023 yılı için planlanan üretimin 1 milyon 827 bin ton olacağını açıklamıştır. Buna göre sadece son bir yıldaki azalış 364 bin tondur, üstelik 2024 yılında Bakanlık tarafından hedeflenen miktar ise 1 milyon 727 bin tondur yani her yıl artış gösteren nüfusumuza karşı et üretimi miktarı sürekli azalmaktadır. Bu nedenle iktidar yine et ithalatı yapmak yerine, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı çok daha fazla desteklemelidir."