Vedat Ali Özışık davasında yeni gelişme!

Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi eski Başkanı, 28. Dönem Kayseri bağımsız milletvekili adayı Vedat Ali Özışık Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ardından açıklamalarda bulundu. Özışık yaptığı açıklamalarda adli emanette bulunan mallarının mahkemece geri iadesine karar verildiğini dile getirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vedat Ali Özışık davasında yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bugün saat 13:30'da 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ardından Vedat Ali Özışık açıklamalarda bulundu. Özışık yaptığı açıklamalarda adli emanette bulunan malların mahkemece geri iadesine karar verildiğini, bu dava nedeniyle 3 yıla yakın bir suçu olmamasına rağmen hapis yattığını ve 13 senedir yargılandığının vurgusunu yaptı.

Özışık yaptığı açıklamalarda ise şu ifadelere yer verdi: "Tüm Türkiye’ye mal olan bir davadan yargılanıp ve örgüt lideri olarak 3 yıla yakın ceza yattığım, 13 yıl boyunca da süren davanın bugün bir duruşması vardı. Bu duruşmaya gelene kadar 8 tane bilirkişi raporu geldi. 8 bilirkişi raporunda yıllarca bize çamur atan, “çaldı çırptı hırsız” diyenlere çokta güzel bir cevap oldu. Gelen bilirkişi raporunda hiçbir suç unsuruna rastlanmadı ve Vedat Ali Özışık ve tüm arkadaşlarının tertemiz ak pak olduğunu bugün tescillendi. Bizim yıllar önce evimizdeki alınan ziynet eşyalarımız, paralarımız suçtan kaynaklanan mal varlığı olarak değerlendirilmişti bugün duruşmada tüm bu ziynet eşyaları ve mal varlıklarımızın iadesine karar verildi. Dosya bilirkişi raporu kabul edildi. Dosya savcıya intikal etti savcı mütalaasını verecek ve çok yakın zamanda beraat kararını bekliyoruz. Buradan bir şey daha söylemek istiyorum utandınız mı? Yıllarca “hırsız” diye bana iftira atanlar, benim çoluk çocuğumun vebaline girenler sizlere hakkımı helal etmiyorum. Hem bu dünyada hem öbür dünyada sizlerle hesaplaşacağım. İnsanlar öldü, intihar etti ve yerimize kayyum olarak gelen kişiler atayan savcı ve hakimler FETÖ’den cezaevindeler onlar da yargılanıyor. O yüzden ben çok iyiyim, mutluyum ama sizlere acıyorum."

Diğer yandan Özışık Kayseri Şeker'in, Kayserispor'a 30 milyon TL'ye yakın para verdiğine yönelik de açıklamalar yaptı. Özışık: "Ben yıllar önce Kayserispor’a sponsorluk adı altında bir destek olmuştum. Onunla alakalı 18 yılla yargılandım. Ama geçen hafta içerisinde de geçmişte de Kayserispor’a, Kayseri Şeker defalarca 25-30 milyon TL’ye yakın yıllar içerisinde para verdi. Çifte standart yaşanıyor kardeşim. Vedat Ali Özışık bu sistemin adamı olmadığı için iftiralarla yargılanıyor ama sistemin elemanı olan kişiler en üstte tutuluyor ve herkes ona teşekkür ediyor. O yüzden bu ülkede adalet herkese lazım. Vatansever, Atatürkçü insanlar bu ülkede ezilmek isteniyor. Ama iyi ki Türk yargısı var bugün cevabını vermiştir. Herkes haddini bilecek. Allahtan ki Allah var." dedi.