Vedat Ali Özışık 8 partiyi solladı

28. Dönem Milletvekilliği için Kayseri'den Bağımsız Aday olarak konan Vedat Ali Özışık, Kayseri Olay Türk Tv mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Özışık seçim sonucu aldığı oyları nasıl değerlendirdi? Detaylar haber merkezi tarafından derlenen haber bültenimizde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vedat Ali Özışık 8 partiyi solladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pancar Kooperatifi eski başkanı aynı zamanda Çiftçi Hareketi Lideri olan Vedat Ali Özışık, 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için Bağımsız aday olarak Kayseri’den aday olmuştu. Özışık, seçimlerin ardından ilk değerlendirmeyi Kayseri Olay Türk Tv mikrofonlarına yaptı. 

‘O MAHKEME KARARINI ASIP TÜM TÜRKİYE’YE HAKLILIĞIMI GÖSTERMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM’
Özışık, neden bağımsız olduğunu şu sözlerle açıkladı; “Türkiye’deki adalet sistemindeki sıkıntıdan dolayı biliyorsunuz Pancar Kooperatifi Genel Kurullarında şahsıma ve çiftçi hareketi mensuplarına karşı yapılan olumsuz hareketlere karşı bir hareket olarak düşünerekten yola çıktık. Tabi bununla beraber 2010 yılında yapılan operasyonla alakalı Cumhuriyet savcısının o dönemdeki FETÖ’den yargılanan tutuklanan Cumhuriyet savcısı hakkında bir suçlama haberi çıktı. Haberden ziyade iddianame çıktı. Bununla ilgili Cumhuriyet Meydanı’na o mahkeme kararını asıp tüm Türkiye’ye haklılığımı göstermek için yola çıktım.”

‘8 PARTİYİ ARKAMIZDA BIRAKTIK’
İki bin küsür oy aldıklarını da söyleyen Özışık, “2 bin küsür oy aldık şu an da benim için büyük bir rakam çünkü 30-40 yıllık partileri arkamda düştü. Örneğin Vatan Partisi bin 100 oy aldı ben 2 bin küsür oy aldım. Ama ben dediğim gibi ilçelere çıkmış olsaydım, çalışmış olsaydım bu rakam çok çok yüksek olurdu. Benim hedefim eğer çıkmış olsam milletvekili seçilebilirdim.” dedi.

‘BAĞIMSIZ ADAY OLMAK ÇOK ZOR’
“Zaman dardı bide bağımsız aday olmak çok zor.” diyen Özışık, “Çünkü seçim pusulasında sadece isminiz var resminiz yok ve en sona koymuşlar bulunmuyor. Örneğin bunun gibi 500-600 oya yakın geçersiz oy var. Hem bana oy vermişler hem diğer partiye vermişler. Orada bir resmimiz olsaydı su selamımızla ben 10-15 bin oy alırdım diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.