Başkan olarak görevlendirilmişti! İlk meclis toplantısını yaptı

2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak seçimlere kadar Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ömer Tekeş Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Başkan olarak görevlendirilmişti! İlk meclis toplantısını yaptı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesindeki Belediye Başkanlık Seçimlerinde yaşanan olaylar Kayseri gündemine yansımıştı.

Seçim günü Pınarbaşı Adliyesinde başlayana tartışmlar sonrasında MHP'li yetkililer İlçe Seçim Kuruluna itiraz etmiş ve İlçe Seçim Kurulu 'iptal' kararı aldığını açıklamıştı. İptal kararı sonrasında 2 Haziran 2024 tarihinde başkanlık seçiminin tekrar yapılacağı güne kadar Kayseri Valiliği tarafından Vali Yardımcısı Ömer Tekeş Pınarbaşı Belediye Başkanı olarak görevlendirmişti.

Valilik tarafından Başkan olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ömer Tekeş Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili Pınarbaşı Belediyesi'nin sosyal medya hesabından şu açıklama yapıldı; "Vali Yardımcımız Sayın Ömer Tekeş Başkanlığında Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Birimler arası paylaşımlar yapıldı. Alınan kararlar İlçemiz ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun."

Pınarbaşı'da neler yaşanmıştı!

Seçim günü Pınarbaşı Adliyesinde başlayana tartışmlar sonrasında MHP'li yetkililer İlçe Seçim Kuruluna itiraz etmiş ve İlçe Seçim Kurulu 'iptal' kararı aldığını açıklamıştı. İlçe Seçim Kurulu'nun kararına da CHP'li yetkililer İl Seçim Kuruluna itirazda bulunmuş ama İl Seçim Kurulu itirazı red ederek iptal kararını onaylamıştı.

Karar sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi konuyu Yüksek Seçim Kurulu’na taşımış ama kararın değişmemesi üzerine Vali Gökmen Çiçek’i de ziyaret ederek, Pınarbaşı Belediyesi’ne seçimler yapılana kadar kayyım atanmasını talep etmişti. Kayseri Valiliği de Vali Yardımcısı Ömer Tekeş Pınarbaşı Belediye Başkanı olarak görevlendirmişti.

MHP İl Başkanı Seyit Demirezen, bir kayyum atanmadığını bunun prosedür olduğunu altını çizerek “CHP’nin algısıyla Pınarbaşı ilçemize kayyum ataması söz konusu değildir. Yapılan görevlendirme seçim kanunu gereği uygulanan yasal bir prosedürdür.” açıklamasında bulunmuştu.