Valiliğe dilekçeyi verdiler ve Kayseri'de resmen kuruldu!

Kayseri'de dikkat çeken gelişme. Yaptığı çalışmalarla gündeme gelen derneğin Kayseri Şubesi resmen kuruldu. İşte Başkan ve yönetimi...

Valiliğe dilekçeyi verdiler ve Kayseri'de resmen kuruldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kayseri Şubesi’nin kuruluşu genel merkezin onaylamasından sonra Kayseri Valiliği’ne verilen kuruluş dilekçesi ile resmen kuruldu. Dernek 121'inci şubesiyle Kayseri'de faaliyete geçti. 

Valiliğe dilekçeyi verdiler ve Kayseri'de resmen kuruldu!

Kurucu Şube Başkanı olarak Avukat Burak Menekşe görevlendirilirken, ÇYDD Kayseri Şubesi’nin kurucu yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Seval Genç, Fikriye Dilek Cinel, Didem Uç, Serap Tokat, Eda Velibaşoğlu ve İbrahim Altuntaş.

Valiliğe dilekçeyi verdiler ve Kayseri'de resmen kuruldu!
"HAYALİM GERÇEKLEŞTİ" 
Derneğin Kayseri'de faaliyete geçmesinin ardından Avukat Niyazi Ünalmış, hayalinin gerçekleştiğini belirtti. 

Valiliğe dilekçeyi verdiler ve Kayseri'de resmen kuruldu!
Ünalmış, "Bursiyeri, öğrencisi, mezunu, üyesi, 2019-2020 yılları arasında Kayseri Temsilcisi ve en önemlisi bayrağını taşımaktan gurur ve onur duyduğum Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Kayseri Şubesi kuruldu. 2005 yılında tanıştığım ve hayatıma değer katan derneğimizle ilgili en büyük hayalim; Kayseri'de de bir şubesinin olması ve faaliyet göstermesi idi. Bugün bu hayalim gerçek oldu. Şubemizin kuruluşu ile ilgili desteklerini her zaman gösteren Genel Başkanımız, değerli hocam Prof. Dr. Ayşe Yüksel'e, Genel Başkan Yardımcımız değerli abim, meslektaşım Av. Sedat Durna'ya ve genel merkez yöneticilerine; Kurucu başkan, değerli kardeşim Av. Burak Menekşe'ye ve ismini sayamadığım kuruluşta emeği geçen tüm Çağdaş Yaşam dostlarına teşekkür ediyorum. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Kayseri Şubesi Kayseri'mize hayırlı ve uğurlu olsun.

DERNEK NEYİ AMAÇ EDİNİYOR? İŞTE ÇYDD'NİN KURULUŞ AMACI... 
HakkımızdaHakkımızda
Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, ülkenin “çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması” ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür.

Çağdaş toplum ve çağdaş birey için;

Evrensel; çocuk, kadın ve insan haklarına saygılı; demokratik, laik bir toplum ve sosyal hukuk devleti düzeninin gerçekleştirilmesi, korunması ve geliştirilmesi,
Bireylerin hukuksal, siyasal, ekonomik, kültürel, toplumsal, fiziksel konumunun geliştirilmesi, tüm insan hakları ve özgürlüklerinden yararlanmalarının sağlanması,
Toplumda çevre sorunları ve kültürel mirasımızla ilgili duyarlılığın arttırılması ve çevre bilincinin yerleştirilmesi öncelik taşır.
 

İlkelerimiz

Sorunların değil, çözümün bir parçası olmak: ÇYDD’nin amacı, ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak toplumun kalkınmasına katkıda bulunmaktır.
Resmi ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmak: ÇYDD, amacı doğrultusundaki projelerini profesyonel çalışanları, gönüllüleri, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirir.
Partiler üstü konumunu korumak: ÇYDD, amacı doğrultusundaki çalışmalarında partiler üstü konumunu korumaya özen gösterir.
 

Misyonumuz (Özgörevimiz)

Atatürk ilke ve devrimlerini ve Cumhuriyet’in kazanımlarını koruma yolunda, bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştiren, insan haklarına saygılı çağdaş bir yaşam ve eğitim için çözüm üretmek ve kamuoyu oluşturmaktır.

Vizyonumuz (Uzgörümüz)

Misyonumuzu gerçekleştirme doğrultusunda, Türkiye’de öncü, dünyada örnek bir sivil toplum örgütü olmaktır.

Çağdaşlık Anlayışımız

Ulusal ve evrensel değerleri içselleştirmiş, laikliğe, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan çok kültürlü bir toplumu zenginlik kabul eden, eleştiriye açık, üreten ve kamu yararını gözeten bir anlayıştır.

Değerlerimiz

Atatürk İlke ve Devrimlerine Bağlılık
Demokrasi Kültürü ve Laiklik
Hukukun Üstünlüğü
Dürüstlük, Güvenirlilik
Çevre Bilinci
Emeğe Saygı