Vali şehre Kayseri'yi öğretiyor!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'ten Melikgazi Türbesi paylaşımı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Vali şehre Kayseri'yi öğretiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'ten Melikgazi Türbesi paylaşımı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek son dönemde Kayseri'nin kurucusu olan Danişmend'li hükümdar Melik Mehmet Gazi'nin tanınması adına yürüttüğü faaliyetlerini sürdürüyor.

Melik Mehmet Gazi Türklerin Anadolu’ya girişi olan 1071 Malazgirt Zaferinden sonra Sivas, Malatya, Kayseri, Tokat, Amasya ve civarında (1071-1178) Danişmentli Beyliği’ni kuran Ahmet Melik Gazinin oğludur. Asıl adı Seyyid Selahattin’dir fakat, tarihte aldığı unvan adlarıyla “Danişment Emir Melik Gazi Sultan” adıyla anılır. Ahmet Yesevi’nin Anadolu’ya gönderdiği 360 alperenlerden biri ve Horasan Erenlerindendir.

Vali şehre Kayseri'yi öğretiyor!

Vali Çiçek son haftalarda Melik Mehmet Gazi için anma programı, mezar ziyareti gibi faaliyetleri ile dikkat çekiyor. Vali Çiçek, Melik Mehmet Gazi için düzenlenen anma etkinliklerine öncülük ediyor. Melik Mehmet Gazi, Kayseri'de bulunan tarihi camilerden biri olan Camii Kebir'i inşa eden hükümdar. Cami-i Kebir, Danişmendli hükümdar Melik Mehmet Gazi tarafından 1135 yılında yaptırıldığı biliniyor.

Vali Çiçek bugün yaptığı paylaşım ile Melik Mehmet Gazi'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan türbesine dikkat çekti. Vali Çiçek X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Anadolu’nun Türk yurdu ve İslam coğrafyası olması uğruna cihat yolunda kılıcıyla tarih yazan ecdadımızdan Danişmendli Gümüştegin Gazi’nin büyük oğlu Melik Emir Gazi’nin türbesi Pınarbaşı Melikgazi Mahallesi’nde. İnsanın içine işleyen maneviyatıyla Melikgazi Türbesi, Sancaktar Türbesi ve Melikgazi Camisiyle üç muazzam eseri bir arada bulabileceğiniz muhakkak görülmesi gereken bir yer. Gerekli planlamaları yaptık. Çevre düzeni çalışmalarına baharda başlıyoruz... Allah ecdadımızın cümlesinden razı olsun."