Vali o soruna el atmak için Aksaray'a gitti

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Aksaray Valiliği ev sahipliğinde önemli bir toplantıya katıldı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vali o soruna el atmak için Aksaray'a gitti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’ye geldiği ilk günden beri her fırsat uyuşturucu ile mücadele konusuna dikkat çeken Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Aksaray Valiliğince düzenlenen önemli bir toplantıya katıldı. 

Şehirde gençlerin zehirlenmemesine karşı önlemleri artıran Vali Çiçek, Kayseri için dikkat çeken adımlar attı. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında metruk binaların yıkımları yapıldı, gençleri spora teşvik etmek ve kötü alışkanlıklardan korumak için her mahalleye spor okulları açılmaya başlandı ve Kayseri için ciddi bir adım atılarak Yeşilay Uyuşturucu Rehabilitasyon Merkezi’nin temelleri 2023 yılında atıldı.

Vali o soruna el atmak için Aksaray'a gitti

Çiçek, Yeşilay Uyuşturucu Rehabilitasyon Merkezi’nin kendisi için namus sözü olduğunu ve zehre bulaşmış gençleri düştükleri bataktan kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederken Aksaray’da dikkat çeken bir toplantıya katıldı. 
Aksaray Valiliğinin ev sahipliğinde 14 ilin yetkililerinin katılımıyla "Metamfetamin ile Mücadele Bölge Değerlendirme Toplantısı”na yapıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantı, İç Anadolu Bölge Valileri ve ilgili kurum müdürlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 14 ilin yetkilileriyle metamfetaminle etkin mücadele etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Vali o soruna el atmak için Aksaray'a gitti

Metamfetaminin dünyanın, Türkiye'nin ve illerin baş belası konumuna geldiğini belirten Kumbuzoğlu, şöyle konuştu:

"Bu metamfetamin çok tehlikeli bir malzeme. Gençlerimiz buna kapıldığı zaman tedavisi çok zor. Bizler de bölge illerin valileri olarak ortak mücadele zemini ve yöntemlerini geliştirmek için bir araya geldik. Çok önemli bir toplantı oldu. Toplantıda iller arası koordinasyon ve önleme boyutu ele alındı. Metamfetamin kullanımının önüne geçmek için etkin mücadele edeceğiz. Toplantımız bu hususun üzerine oldu. Gençlerle iyi bir diyalog kurma, üniversitelerle bir araya gelme, okul ve aile iş birliğiyle yani toplumun her kademesiyle iç içe şekilde zararlı yönlerini en iyi şekilde anlatarak kullanımını azaltacağız."

Vali o soruna el atmak için Aksaray'a gitti

Diğer yandan Vali Çiçek, Aksaray Valisi Kumbuzluoğlu’nu makamında ziyaret etti. 

Vali o soruna el atmak için Aksaray'a gitti