Vali Kamçı: Yetkisi olmayan kişileri kurban derilerini vermeyin

Vali Kamçı: Yetkisi olmayan kişileri kurban derilerini vermeyin
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı açıklamasında, kurban derisini toplamaya yetkili kuruluşlar olduğunun altını çizerek, " Vatandaşlarımız kurban derisi için yetkisi olmayan kişilere veya kurumlara derilerini lütfen vermesinler" dedi.
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma töreni öncesinde açıklama yapan Vali Süleyman Kamçı, "Kurban kesimleri ile alakalı tedbirlerimiz aldık. Vatandaşlarımız kurban kesimlerine heralde uyuyorlar. Herkesin kurban kesiminde belirlenen noktalarda kesmelerini istiyoruz" dedi.
Vali Kamçı, "Kurban derisi ile ilgili kurban derisi toplamaya yetkili olan kuruluşlar var. Onlar haricinde de bazı kuruluşlarımıza valiliğimiz tarafında yetkiler verdik" diyerek şu şekilde konuştu:
"Vatandaşlarımız kurban derisi için yetkisi olmayan kişilere veya kurumlara derilerini lütfen vermesinler. Yetki belgesi olmayan kimseye kurban derilerini vermesinler. Bildiğiniz gibi 10 günlük bir bayram tatili başladı. Maalesef ki üzücü kazalar oluyor. Vatandaşlarımızın tatile giderken ve dönerken de kurallara uyması özellikle ricamızdır. Bir saat, iki saat geç gidelim ama kazasız gidelim diye temenni ediyoruz. Vatandaşlarımızdan özellikle kurallara uymasını rica ediyorum"
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndaki bayramlaşmadan sonra Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ile Huzurevi ziyaret edildi.