Vali Gökmen Çiçek: Kayseri'de çok büyük can kaybı olduğu korkusuna kapıldım!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, dikkat çeken bir açıklama yaptı. 6 Şubat depremleri ile ilgili konuşan Vali Çiçek, o günlere yönelik çarpıcı ifadeler kullandı. Vali Çiçek, 'Biz de az sallanmadık. Kayseri'de çok büyük can kaybı olduğu korkusuna kapılmıştım' diye konuştu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vali Gökmen Çiçek: Kayseri'de çok büyük can kaybı olduğu korkusuna kapıldım!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 6 Şubat depremlerinin yaşandığı günlere yönelik olarak dikkat çeken açıklamalar yaptı. O güne yönelik yaşadığı bazı durumları paylaşan Vali Çiçek, Kahramanmaraş merkezli depremlere dikkat çekerek, “Asrın felaketi diye ifade edilen çok büyük bir deprem yaşadık. 6 Şubat depremi. Ben Kocaeliliyim. Kocaeli’deki depremi de yaşamıştım. Karşılaştırdığım zaman bu deprem ondan kat kat fazla gibi geldi. Çok büyük bir sallantı oldu ve evde olduğumda Kayseri’de çok büyük can kaybı olduğu korkusuna kapılmıştım” ifadelerini kullandı.

Vali Gökmen Çiçek: Kayseri'de çok büyük can kaybı olduğu korkusuna kapıldım!

BİZ DE AZ SALLANMADIK!
O gün Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile telefonda konuştuğunu dile getiren  Vali Çiçek, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla telefonlaşarak, kriz merkezine geçtik. Sayın Bakanım (Özhaseki) biz de az sallanmadık. Deprem bölgeleri kadar çok sallandık. Burada arkadaşlarımız şahit. Hepimiz çok sallandık. Ancak Kayseri’de can kaybı yoktu. Bunu özellikle şu yüzden ifade ediyorum.  Sizin başlattığınız kentsel dönüşüm ve özellikle gece kondu önleme bölgesi çalışması burada can kaybı yaşanmamasında çok emeği oldu size teşekkür ediyorum. Şu an çevre Bakanı olarak deprem bölgesi yükü üzerinizse Allah yardımcını olsun” dedi.