Vali'den zulüm tepkisi!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'ten 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde Filistin ve Gazze paylaşımı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vali'den zulüm tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'ten 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Filistin ve Gazze paylaşımı. Vali Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı videolu paylaşımla İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulme vurgu yaptı.

Vali Çiçek yaptığı açıklamada, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Filistin ve Gazze!.. Buralarda yapılan zulümler bir insanlık suçudur ve yapılan insan hakları ihlallerine karşı kulaklarımızı tıkamıyor, gözlerimizi kapatmıyoruz! 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Gazze’deki zulüm bitenceye kadar, Filistin halkının yaşam hakkına saygı duyuluncaya kadar..." ifadelerine yer verdi.

Vali'den zulüm tepkisi!

Vali Çiçek'in yayınladığı videoda yer alan ifadeler ise şu şekilde, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Peki 10 Aralık 1948 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından insan hakları evrensel beyannamesi neyi esas almaktadır. Dünya genelinde insanın en temel hakkı olan yaşama hakkından hareketle özellikle çocuk hakları, mülteci hakları ve kadın haklarını merkeze almıştır ‘Dünya genelinde’. Peki ya Filistin, peki ya Gazze? Filistinlilerin zorla mülteci durumuna getirilmesi Filistinli kadınlar ve anneler dahası henüz kundakta, oyun parkında olması gerekirken bombalarla ölen Gazze’deki bebekler, çocuklar. İnsanları ötekileştiren ve kendilerinden olmadıklarını düşündüklerini görmezden gelen tüm zihniyetlere inat Gazze’de yaşananlara kulaklarımızı tıkamıyor, gözlerimizi kapatmıyoruz. 10 Aralık dünya insan hakları gününde insanın en temel yaşama hakkına saygı duyuluncaya kadar gönlümüzde Gazze..."