Vali Çiçek'ten çağrı var!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek: Tüm vatandaşlarımızı Ağırnas'a bekliyoruz. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vali Çiçek'ten çağrı var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek Kayserili vatandaşları Melikgazi ilçesinde bulunan Ağırnas mahallesine davet etti. Vali Çiçek sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı videolu paylaşım ile halihazırda müze olan Mimar Sinan'ın doğduğu eve dikkat çekti.

Vali Gökmen Çiçek yaptığı yazılı açıklamada ise: "UNESCO Dünya Mirası listesine giren eserleriyle kıvanç duyduğumuz Ağırnaslı Kocasinan işte bu evde doğdu. Onun mimari yeteneklerini şekillendiren ve ona ruh katan Ağırnas’ta ki sokaklar ve Mimar Sinan’ın çocukluk yıllarını geçirdiği bu evdi. Mimar Sinan’ın büyüdüğü sokakları ve evi görmek, onu hissetmek için tüm vatandaşlarımızı Ağırnas’a bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Vali Çiçek'ten çağrı var!

Mimar Sinan kimdir?

Mimar Sinan veya Koca Mi'mâr Sinân Âğâ, Osmanlı başmimarı ve inşaat mühendisi. Kariyerinde önemli eser verdiği Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim ve III. Murat dönemlerinde başmimar olarak görev yapan Mimar Sinan, yapıtlarıyla geçmişte ve günümüzde dünyaca tanınmış bir mimar olarak biliniyor. Mimar Sinan 29 Mayıs 1489 tarihinde Kayseri'nin Ağırnas mahallesinde doğdu. Sinan'ın, 22 yaşına kadar Ağırnas mahallesinde yaşadığı ev günümüzde müze olarak kullanılıyor.

Vali Çiçek'ten çağrı var!