Vali Çiçek günün ilk ışığıyla oradaydı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, günün ilk ışıklarıyla oraya giderek dua etti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Vali Çiçek günün ilk ışığıyla oradaydı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek bugün Pınarbaşı’da… Vali Gökmen Çiçek günün ilk ışıklarıyla gittiği Pınarbaşı’da ilk olarak Melikgazi türbesini ziyaret ederek, dua etti.

Vali Çiçek günün ilk ışığıyla oradaydı

Vali Çiçek o anları, “Pınarbaşı İlçemizdeyiz. Güne sabahın ilk ışıklarıyla Pınarbaşı ilçemizde bulunan Kayseri’mizin ve Türk tarihinin önemli büyüklerinden olan Melik Mehmet Gazi Türbe’mizi ziyaret ederek başladık.” İfadeleriyle paylaştı. 

Melikgazi Türbesi - Kayseri

Pınarbaşı İlçesi'ne bağlı Melikgazi Köyü'ndedir. Melikgazi Kalesi’nin eteğinde yer alan türbe, Danişmentliler’den Emir Melik Gazi (1104-1134) aittir. Türbenin alt kısmında Melik Gazi’nin de bulunduğu üç adet mumyalı ceset bulunmaktadır. Mumyalığın üzerinde, sandukanın bulunduğu üst kat ince ve yassı tuğlalardan örülmüştür. Tamamen tuğladan yapılmış kümbet, çeşitli geometrik şekillerde dizilmiş, tuğla kaplamaları ile çok itinalı bir işcilik göstermektedir.
Vali Çiçek günün ilk ışığıyla oradaydı