Vali Çiçek çareyi 'Sevmemekte' buldu

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, görev yaptığı iki kentin de iddialı olduğu ürün ile ilgili soru karşısında bakın nasıl bir çözüm buldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Vali Çiçek çareyi 'Sevmemekte' buldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Afyonkarahisar’da iki yıl görev yaptıktan sonra 15.05. 2022 tarihinde Kayseri’ye atanan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, iki kentin de iddialı olduğu ürünle ilgili sorular karşısında ilginç bir çözüm yolu buldu.

Vali Çiçek çareyi 'Sevmemekte' buldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Günleri’nin açılışında konuşan Vali Çiçek, sık sık “Kayseri sucuğu mu Afyon sucuğu mu?” sorularıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Kayseri’ye atandıktan sonra 2 ay boyunca birçok yerde 'Kayseri sucuğu mu, Afyon sucuğu mu' diye sorulara muhatap olmuştum. Bunu sokakta da soruyorlardı. Afyon sucuğu desem, yeni gelmişim, Kayseri’ye kendimi nasıl sevdireceğim? Kayseri desem, Afyon’dakiler 'İki yıl bizi uyutmuşun' diyecekler. Ben çözümü şöyle buldum. 'Ben sucuk sevmiyorum' diyordum. Hem Afyon sucuğunun hem Kayseri sucuğunun tadı çok güzel ama Kayseri mutfağı olmadan da Türk mutfağından bahsetmek çok zor” diye konuştu.